Ідеї ванних кімнат з сірою плиткою

Унікальні властивості сірого кольору

Сірий колір є нейтральним. Ця особливість сірої палітри дозволяє підкреслити естетичні переваги інших предметів інтер’єру.

Сірий колір гармонійно поєднується з будь-яким іншим кольором. Приймаючи правила гри, відтінки сірого кожного разу відкривається по іншому.

В інтер’єрі ванної кімнати незмінно присутня побутова техніка та елементи з металу. Колір металу став природним. 

Хромований змішувач на умивальник та ванну, душова система, фурнітура меблів, дзеркала, основа світильників – всі ці блискучі елементи чудово поєднуються з іншими відтінками сірого кольору. Не замислюючись дизайнери доповнюють їх полочками зі скла або пластика, яскравими плафонами та махровими рушниками. 

Трохи контрасту та яскравих акцентів, звичайно, не зашкодить. На жаль, до поєднань з іншими, близькими до сірої палітри відтінками, найчастіше справа просто не доходить. 

Блакитний "присмак" льоду, зеленуваті переливи листя шавлії та м'яти, жовтуватий відблиск ванілі та блідий бежевий – слонової кістки здатні змінити зовнішній вигляд інтер’єру до невпізнанності, додаючи до нього особливі витончені риси.

Інструменти дизайнера для створення інтер’єру ванної кімнати

Гра кольору в інтер’єрі залежить не тільки від типу освітлення. Оздоблення керамічною плиткою вкладає в руки дизайнера ще один ефективний засіб – поєднання матової та глянсової фактури.

У ванній кімнаті вода потрапляє на підлогу, з цієї причини тільки на стінах можна дозволити глянець. 

 

Adrea - Cersanit

Колекція Andrea від ТМ Cersanit

 

Сіра матова плитка на підлогу стане опорою в інтер’єрі, на яку зможуть "покластися" усі металеві та дзеркальні поверхні. Цей якір допоможе відчути "ґрунт" під ногами і не зазіхатиме на вільний прояв в інтер’єрі яскравих акцентів та виразних форм. А вони, в свою чергу, уступлять трохи своєї помітності та підкреслять благородство сірого фону.

 Gray Desert - Opoczno

Колекція Gray Desert від українсько-польської ТМ Opozcno

 

Які є варіанти сірої плитки?

Сіра плитка сьогодні – не обов’язково монохром, що навіює нудьгу. Під відомими брендами дизайнери створюють колекції керамічної плитки, на поверхні якої відтворена текстура натурального каменя, бетону або вибіленої деревини димчастого кольору. Технологія високоякісного цифрового другу творить чудо. Імітацію від оригіналу візуально відрізнити дуже важно.Можливо, хтось відчує різницю, але тільки не очами.

Оздоблення під камінь – гарантія монументальності. Затягнутий димкою старовини, дрібнозернисті, з прожилками або складені з гальки різних розмірів поверхні стануть прикрасою інтер’єру в будь-якому стилі - класичному або сучасному. 

Щоб не затьмарити красу та  велич каменя, варто обмежитись парою настінних поличок та невеликою шафкою – краще дзеркальним. 

Аксесуари гранатового або глибокого синього кольору підкреслять переваги каменя. 

Scandi - Golden Tile 

Колекція Scandi від української ТМ Golden Tile

 

Поєднання з фактурою дерева – класика, яка ніколи не виходить з моди, виглядає природно та не перевантажує інтер’єр.

 Samira - Cersanit

Колекція Samira від польської ТМ Cersanit

Оздоблення під бетон сьогодні знаходиться на вершині популярності. Бетон подолав довгий шлях – від будівельного матеріалу до оздоблювального. Своїми позиціями поступилися навіть традиційні шпалери, якими раніше сором’язливо прикривали грубуватий сірий матеріал з опалубкою та слідами нерівномірно застиглої бетонної суміші.

Сьогодні виробники керамічної плитки узяли на озброєння модну тенденцію та пропонують різноманітні варіанти імітації фактури бетону – від поверхонь, які не можливо відрізнити від натурального бетону, до декоративних – прикрашених орнаментом або квітковими композиціями.

 Maiora Concrete Effect - Ragno

Колекція Maiora Concrete Effect від італійської торгівельної марки Ragno

 

Керамограніт – сірий, немов спритна ящірка, з вишуканою імітацією мармуру на поверхні, в поєднанні з приглушеними тонами стиглої малини, слив та вишні… свіжоскошеної трави та похмурого неба – композиція, що відповідає кращим традиціям неокласичного модерну. Залишається додати округлі форми раковини, унітазу та ванни, змішувачі під старовину, шафки з кольоровими вітражами.

Mystery Land - Opozcno 

Колекція Mystery Land від ТМ Opozcno

 

Для класичного інтер’єру підійде ніжно-рожевий, кремовий або перловий колір. Однакові світильники, розташовані по обидва боки від дзеркала, підкреслять приналежність до класики.

Плитка для стін під бетон гарантує унікальність. На такому фоні особливої виразності набувають усі сонячні кольори – лимону, яєчного жовтка, гірчиці або пелюстків календули. Альтернативний варіант - ніжні блакитні тони.

Ca di Pietra - Zeus Ceramica 

Коллекция Ca di Pietra от украинской ТМ Zeus Ceramica

Змішувати жовтий та коричневий можна до безкінечності, кожного разу отримуючи новий колір, який буде ідеально поєднуватися з оздобленням під бетон. Фасади меблів, аксесуари, рушники – все це може бути пофарбовано в жовті тони. А фільонки на дверцятах, натюрморт у вигляді настінного панно визначатимуть належність інтер’єру до одного з сільських стилів.

Світлий сизий відтінок – колір літнього неба. Це ще й колір гальки або мушель, викинутих на берег морськими хвилями. Плитка для підлоги в стилі тераццо – мозаїка без помітних швів, хаотично розташовані камінці або мушлі. На виставці Cersaie 2019 року такий декор визнано новим трендом. Свіжі природні фарби – кольори бірюзи та морської хвилі, ніжно-блакитний та волошковий, ідеально доповнять оздоблення під черепашник або гальку.

Актуальним є також поєднання фактур сірого кольору – мармуру та цегляної кладки, гладкої поверхні та мозаїки, тераццо та бетону. 

Ніжні фризи з квітковим малюнком, пущені широкою смугою вздовж стін, на сірому фоні стане справжньою прикрасою.

 Snowdrops - Cersanit

Snowdrops- Cersanit

Колекція Snowdrops від ТМ Cersanit

 

Якого кольору має бути раковина в ванній кімнаті сірого кольору?

Сьогодні в тренді – сантехника чорного кольору. Чорна раковина в ванну легко впишеться в інтер’єр з сірою основою та акцентами жовтого, блакитного або бірюзового кольору. Чорний колір додає в інтер’єр глибину та завершеність.

Hollywood - Devon & Devon

Колекція Marmi Di від італійського бренду Impronta Italgraniti

 

Традиційна білосніжна сантехніка ніколи не втратить своєї популярності. В поєднанні з сірими відтінками білий колір виглядає повноцінно та навіть неперевершено. Три різних зелених відтінки (ніжного -листя м'яти, темного – пружного листя конвалії, сріблясто-зеленуватого - листя шавлії) – вдале доповнення до білого та сірого кольорів.

Скільки коштує кольорова ванна?

Фасади меблів, кришки для унітазів різних кольорів – сьогодні вже не рідкість. Ванна, раковина, унітаз та біде яскравого кольору все ще зустрічаються зрідка. 

Hollywood - Devon & Devon 

Ванна Hollywood від італійського бренду Devon & Devon

Провідні виробники прагнуть виправити цей недолік. Сантехніка від німецьких торгівельних марок Bette та Villeroy&Boch, іспанського бренду Roca, італійського Devon&Devon виготовлена з використанням провідних технологій та представлена в різних кольорах. 

 раковина

Раковина Artis від німецького бренду Villeroy&Boch

 

Хоча кольорова ванна від цих торгівельних марок коштує недешево, не далеко ті часи, коли придбати сантехніку будь-якого кольору стане доступнішою.