Ідеї ванної кімнати з душовою кабіною

Використання душового куточка замість звичної ванни дозволяю втричі зменшити витрати води, зекономити простір у ванній кімнаті та отримувати задоволення у комфортних умовах для приймання душу.

Що краще ванна чи душова кабіна?

Лаконічність популярного сьогодні скандинавського стилю давно вже впливає і на оформлення ванної кімнати. У північних країнах з метою економії води душові кабіни встановлюються повсюдно та фактично вже замінили традиційні ванни.

Що вибрати - ванну або душову кабіну? 

Душова кабіна Onega від Cersanit (напівкругла, розсувні двері)

 

Динаміка сучасного життя не сприяє довготривалому перебуванню в ванній кімнаті. Увійти до душової кабіни та насолодитися душем в лічені хвилини – сьогодні у пріоритеті.

Напівкругла душова кабіна у ванній кімнаті 

Душова кабіна Ineba від Cersanit (напівкругла, розсувні двері)

Напівкругла душова кабіна у ванній кімнаті Душевая кабина Ineba от Cersanit (полукруглая, раздвижные двери)

Спеціалісти стверджують - недорога душова кабіна зрідка буває якісною. Тому обирати душову кабіну треба дуже ретельно:

  • візуально – огляньте душову кабіну в реальності, не складайте про неї уявлення тільки за фотографіями, щоб у майбутньому душова кабіна "вашої мрії" не примушувала змиритися з її реальним зовнішнім виглядом;
  • тактильно – помацайте матеріал, з якого зроблені стінки, - він може виявитися низькоякісним пластиком, який гнеться та скрипить при будь-якому натисканні;
  • познайомтесь з технічним супроводженням.

Що краще з точки зору дизайну – готова душова кабіна чи самостійно обладнана?

Дизайнери справедливо відзначають, що душова кабіна у ванній власноруч дозволить створити повноцінний дизайнерський проект ванної кімнати. До того ж різниця здебільшого полягає лише у відсутності верхнього перекриття у самостійно обладнаному душовому куточку.

Напівкругла душова кабіна у ванній кімнаті 

Для оздоблення обов’язково знадобиться керамогранітна плитка для ванної (підлога та стіни), яка сьогодні представлена різноманітними колекціями з високохудожнім декором. 

Де встановити душову кабіну в ванній кімнаті?

Кутова душова кабіна – економний варіант встановлення, завдяки якому з'являється шанс для розміщення інших необхідних предметів меблів чи побуту.

Напівкругла душова кабіна у ванній кімнаті 

Душова кабіна Saona від Cersanit (напівкругла, розсувні двері)

Душова кабіна в маленькій ванній кімнаті може бути обладнана самостійно. Щоб розмістити душовий куточок в оптимальному місці приміщення, потрібне підведення комунікацій, обладнання системи гідроізоляції, встановлення зливу та оздоблення керамічною плиткою з матовою фактурою для попередження ковзання.

Якщо економія місця в ванній кімнаті, питання не актуальне, тоді ванна з душовою кабіною один одному не завадять. 

Популярністю користується ще один варіант обладнання ванної кімнати. На звичайну ванну встановлюється душова шторка або навіть розсувні дверцята з міцного пластику.

Ідеї дизайн-інтер'єру ванної кімнати з сучасною плиткою і сантехнікою 

Шторка на ванну San Swiss Swing-Line

 

Яка ванна для душової кабіни підходить?

Безумовно, ідеальний варіант на сьогодні – це акрилова ванна. 

Акрил швидко нагрівається та зберігає тепло – в імпровізованій душовій кабіні буде тепло, не породжує гучних звуків, коли з поверхнею стикається водяний струмінь, як, наприклад, сталева ванна.

Особливості душової кабіни – розміри, матеріали, колір, додаткові функції

Душові перегородки мають різну форму:

  • кутові (напівциркульні); 
  • П-подібні – у формі букви П;
  • двоє дверцят – розпашні або розсувні.

Дверцята в душовій кабіні повинні бути обов’язково. Без них, за досвідом, бризок за межі просто не уникнути.

Скляна душова кабіна оснащена душовою перегородкою з загартованого скла.

Напівкругла душова кабіна у ванній кімнаті 

Душова кабіна Nama від Cersanit (напівкругла, прозоре скло, розсувні двері)

 

Технологія виготовлення загартованого скла полягає в розігріванні звичайного скла до надвисокої температури у 600-650 градусів. Після охолодження скло набуває особливих властивостей – підвищену міцність та стійкість до високих температур.

Кварцовий пісок, який складає основу суміші, з якої виготовляється скло, є екологічно чистим матеріалом, безпечним для здоров'я людини. 

Загартоване скло вважають безпечним, тому що у випадку руйнування воно розсипається на міріади негострих уламків, які не можуть зашкодити.

Скляна душова кабіна в пріоритеті – стінки з пластика є вразливішим та недовговічним варіантом.

Скло для душової кабіни:

  • матове;
  • прозоре;
  • тоноване;
  • біле або темне.

купити колекцію керамічної плитки Willow Sky від Opoczno 

Колекція керамічної плитки Willow Sky від Opozcno

 

Якщо за чистоту води від хлорки та інших домішок поручитися складно, скло краще вибирати чорного кольору. Прозоре або матове тоноване зсередини з часом вкриється нальотом, але ззовні це не буде помітним.

Термостатичний змішувач у ванній кімнаті – ідеальний варіант для душового куточка. Можна визначити температуру и не боятися обпектися або попасти під холодний струмінь. Температура задається з самого початку та залишається такою, допоки показник не буде змінено.

Змішувач для душа Kludi Balance (термостатичний) 

Змішувач для душу Kludi Balance (термостатичний)

 

Вбудований змішувач зекономить простір, якщо в цьому є потреба. 

На думку користувачів, можна знехтувати будь-якою додатковою функцією – незамінним є тільки тропічний душ! Душові комплекти, в яких передбачено таку функцію, сьогодні в тренді. Придбання комплекту коштуватиме мінімум 1600 грн.

Стиль ванної кімнати з душовою кабіною

Завдяки сучасним зразкам керамічної плитки, серед яких можна знайти вражаючі імітації фактур інших оздоблювальних матеріалів – дерева, натурального каменя, бетону, металу, можна окреслити напрямок дизайну.

купити Колекцію керамічної плитки Light Marquina від Opozcno 

Колекція керамічної плитки Light Marquina від Opozcno

 

Краще, якщо напільне покриття буде темнішим, аніж інше оздоблення. 

Спеціалісти радять вибирати затірку сірого кольору. Біла затірка швидко набуває брудного відтінку, а на чорній вода залишатиме сліди від вапна.

Шарму душовому куточку додасть глянсова керамічна плитка. У типовій ванній кімнаті, як правило, відсутні вікна, тому гра світла, відблиски та відбиття надають приміщенню додаткової чарівності.

Напільна плитка під дерево допоможе створити унікальний інтер’єр в класичному або сучасному стилі. Дерево традиційно використовується в переважній кількості дизайнерських напрямків. Класицизм, англійський колоніальний, скандинавський, кантрі – в кожному з цих інтер’єрів оздоблення під дерево незамінне.

Виключенням є середземноморські стилі. Тут переважає натуральний камінь в оздобленні та ковані елементи в декорі.

купити Колекцію керамічної плитки Carrara Pulpis від Opozcno 

Колекція керамічної плитки Carrara Pulpis від Opozcno

 

Оздоблення під бетон – елемент індустріального стиля, чорні глянсові поверхні популярні в high-tech, світлі тони та матова фактура – в мінімалізмі.

Мозаїка з дрібних фрагменті є популярним оздобленням душових куточків. Мозаїкою прийнято прикрашати поверхні в класицизмі, італійському та марокканському, етнічних сільських стилях. 

купити колекцію керамічної плитки Sahara Desert від Opozcno 

Колекція керамічної плитки Sahara Desert від Opozcno

 

Квіткові фризи та панно – характерні риси класицизму та модерну. 

купити колекцію керамічної плитки Sahara Desert від Opozcno

Колекція керамічної плитки Andrea від Cersanit