Ідеї для оформлення маленьких передпокоїв

 

ЗМІСТ:

1. Освітлення у маленькому передпокої

2. Перепланування передпокою

3. Керамічна плитка для маленького коридору

3.1. Ефектний футуризм у стилі hi-tech

3.2. Скандинавський стиль у коридорі - практичний та елегантний

 

Як маленький коридор, особливо вузький та довгий, вберегти від асоціацій із темним тунелем? Сутінки та дефіцит вільного простору справлять не найкраще враження на гостей помешкання. Адже перше враження має велике значення! Можливо,навіть вирішальне.

Насамперед, зробіть ставку на підтримання ідеального порядку.

Зовсім не обов’язково оформлювати інтер’єр передпокою у стилі мінімалізм. Однак, варто узяти до уваги деякі прийоми стилю, які сприяють візуальному розширенню простору або хоча б «не з’їдають» корисну площу у приміщенні. 

Важливо, щоб усі деталі інтер’єру виглядали як єдиний ансамбль. Коли візуальна гармонія виходить на перший план як суцільний дизайнерський образ, недоліки планування вже не здаються надто серйозними.

Акуратність та візуальна гармонія є характерними для різних стилів: класичного, скандинавського, середземноморського та індустріального.

Які ідеї дозволять оформити маленький коридор, не перетворюючи його на темний тунель? 

1. Освітлення у маленькому передпокої

Прийом № 1. В маленькому приміщенні «дробити» стіну на дрібні фрагменти відкритими шафами або купою курток на вішалці не можна, оскільки загромадження візуально «з’їдає» корисну площу. Менше деталей - краще.

Розчинити одну зі стін за допомогою великого дзеркала або декількох дзеркал – не надто простий для виконання дизайнерський прийом. Однак, дуже ефективний. 

Біля дзеркальної стіни потрібно розташувати освітлювальні прилади, які дозволять використати потенціал властивостей дзеркала повністю. Виникне потреба у світлих меблях та вдале розташування настільних ламп або торшерів.

Завдяки дзеркальній стіні площа передпокою візуально збільшиться майже вдвічі. 

Прийом № 2. Якщо немає можливості розмістити освітлювальні прилади біля стін, залишається використовувати стельове освітлення. У маленькому передпокої виникне потреба у вбудованому освітленні або лаконічній стельовій люстрі.

Гарне освітлення сприяє візуальному розширенню простору. Однак, посилити ефект можна завдяки «світлу у кінці тунелю».

Існує два варіанти рішення проблеми:

- арочний отвір без дверей;

- заміна суцільного полотна на двері зі скляною вставкою, яка пропускатиме світло. 

Прийом № 3. Окрім центрального або лінійного стельового освітлення у вузькому коридорі, можна спробувати інший ефективний прийом розширення простору за допомогою освітлення.

Ніша у меблевому гарнітурі, де над м’яким сидінням розташовується велике дзеркало, а по боках знайдеться місце для настінних бра.

Додаткове світло додає об’єму за рахунок світлотіней від бра та стельових ламп. 

2. Перепланування передпокою

Якщо рішення приймається на етапі планування або існує можливість його зміни, варто подумати про те, щоб «прорубати вікно» у приміщення, що починається одразу за передпокоєм.

Прийом № 1. Якщо поряд із передпокоєм через стіну розташоване житлове приміщення, проблема темного коридору вирішується заміною частини стіни на віконну фрамугу із прозорим або матовим склом.

Як варіант, дверний отвір з передпокою можна зробити з фрамуг зі склом. 

Прийом № 2. Повністю позбавитися стіни, яка відділяє передпокій від інших житлових приміщень. Таким чином, відчуття обмеженого простору зникне.

Передпокій краще оформити у світлих тонах: наприклад, білі стіни та плитка під дерево у світлих тонах. 

3. Керамічна плитка для маленького коридору

Передпокій може виглядати абсолютно пустим. Закриті місткі шафи з одного боку вузького коридору та настінні світильники на тлі світлого оздоблення – з іншої.

Не можна тільки дозволити, щоб дизайн коридору виглядав позбавленим індивідуальності та псував настрій відразу після входу в оселю.

Наприклад, у невеликому передпокої в індустріальному стилі комбінація оздоблювальних фактур виходить на перше місце. У сучасному міському інтер’єрі стіни не мають бути акуратними та гладенькими.

Цегляна кладка у поєднанні із бетоном або натуральним каменем – оздоблення, яке не буде проблемою завдяки сучасним технологіям виготовлення керамічної плитки. Цифровий друк дозволяє сьогодні відтворювати на поверхню міцного оздоблювального матеріалу з випаленої глини текстури інших матеріалів в їх безмежному розмаїтті. 

Які цікаві ідеї оздоблення маленького коридору керамічною плиткою допоможуть не тільки візуально розширити простір, але при цьому створити оригінальний дизайн інтер’єру?

3.1. Ефектний футуризм у стилі hi-tech

Ідея оформити вхідну частину у вигляді кубу або прямокутника білою плиткою із затіркою темного кольору (сірого або чорного) – дуже сміливе дизайнерське рішення. До того ж, в процесі укладки додати геометричний ефект, розташовуючи плитку горизонтально та вертикально.

Чорні полиці для взуття, стільці, гачки для одягу знаходитимуться у контрастних відносинах зі стінами, завдяки чому загальна картина набуде незвичайного вигляду. 

Нехай вас не лякає білий колір оздоблення – плитка легко очищується від забруднень простими засобами. До того ж, передпокій не буде загромаджена предметами інтер’єру, тому прибирати тут буде досить просто.

За бажанням можна урізноманітнити оздоблення та вибрати плитку під мармур з імітацією кам’яної кладки.

Універсальний керамограніт Almera Ceramica Calacatta представлений у форматі 900×150×10 мм. У якості декору іспанські дизайнери вибрали імітацію кам’яної кладки із текстурою білого мармуру.

Високий клас зносостійкості за шкалою PEI (IV) гарантує тривалу експлуатацію передпокою, оформленого у формі геометричної фігури білого кольору. 

У Каталозі товарів нашого магазину plitka.kiev.ua у розділі Плитка позначте «білий колір» та вибирайте білу плитку у різному форматі, яка дозволить реалізувати цю незвичайну ідею.

3.2. Скандинавський стиль у коридорі - практичний та елегантний

Білі стіни у скандинавському інтер’єрі нагадують білосніжний покров зі снігу та льоду, звичний для північного регіону.

Прийнято не забувати про скали, що темніють на горизонті, та додавати до інтер’єру елементи темного кольору. Дерево натуральних кольорів для напільного покриття та меблі у поєднання зі світлим настінним оздобленням виглядає дуже гармонійно.

Історія скандинавського стилю походить з епохи класики із ажурними багетами для дзеркал, рельєфами з ліпнини на стелі та настінними панелями.

У комбінації із модними фасадами скандинавських меблів та незвичайними формами світильників класика виглядає оригінально, надаючи скандинавському інтер’єру індивідуальне обличчя. 

Встановіть у кінці вузького та довгого коридору зі світлим настінним оздобленням напільне дзеркало у пофарбованій у білий колір рамою, прикрашеною елементами античної ордерної системи – наприклад, пілястрами та карнизами.

Спрямуйте на класичне дзеркало світло настінного бра зі штативом, завдяки якому можна обирати напрямок для світла.

Біла настінна плитка Opoczno Essenza із бархатистою сатинованою поверхнею представлена у форматі 750×250×10 мм. Колекція ідеально підходить для скандинавського інтер’єру. 

Напільна плитка Cersanit Egzor з імітацією текстури натуральної деревини у форматі 420×420×9 мм буде стильним доповненням до скандинавського оформлення передпокою. 

Обидві колекції беруть участь в АКЦІЇ, яка проходить у нашому магазині plitka.kiev.ua до 30 листопада. Ми пропонуємо сантехніку, меблі та аксесуари для ванної кімнати зі знижкою до 35 %!

Товари в колекції Essenza blue