Ідеї дизайну маленької ванної кімнати

Купуючи вторинне житло або якщо ви стали володарем «бабусиної» квартири, ми все частіше стикаємося з проблемами маленьких габаритів ванної кімнати. В цьому випадку назріває питання: як вмістити все необхідне і не прогадати з дизайном?

Давайте розглянемо основні нюанси дизайну маленьких габаритів ванної кімнати:

Розділений санвузол в квартирі

1) Якщо в квартирі роздільні санвузли, то кращим рішенням є з'єднати їх, прибравши перегородку, що трохи розширить простір і дасть можливість для додаткових ідей в інтер'єрі. Але є моменти, коли здійснення цієї задумки неможливо, так як можуть проходити сантехнічні комунікації (заховані труби), електропроводка або проживає велика родина з маленькими дітьми, що робить суміщений санвузол не практичним.

2) В інтер'єрі краще використовувати стиль мінімалізм, модерн, що своїми лаконічними формами додасть родзинку інтер'єру, а мінімум сантехніки, без громіздких шаф зберігання, додасть функціональності і практичності цього приміщення.

3) В обробці стін краще використовувати вологостійкі і стійкі до перепадів температур матеріали. Таким вимогою відповідають пластикові панелі і керамічна плитка для ванної кімнати, вони дозволяють приховати дефекти і нерівності стіни. Керамічна плитка для ванної прослужить довше, має привабливіший вигляд за рахунок своєї різноманітної фактури, менш підтверджена механічним ударам.

4) У колірному рішенні, в першу чергу, слід віддати перевагу світлим тонам (кремовим, світло-бежевим), що створить ефект легкості, а плитку для ванної вибирати прямокутної форми і укладати по діагоналі, що візуально витягне приміщення. Також в обробці варто вибирати глянсову плитку або подбати про наявність дзеркальної поверхні, що буде сприяти збільшення габаритів приміщення.

Ремонт в хрущовці

5) Джерела світла також є одним з факторів, на що необхідно звернути увагу. Крім загального світла в приміщенні, можна розташувати кілька локальних світлових точок, що дозволить цікаво обіграти інтер'єр.

Дизайн ванної кімнати в хрущовці

Крім основних ідей, описаних вище, в дизайні хрущовок варто звернути увагу на сантехнічні прилади та їх розташування. Простір приміщенню додасть підвісна меблі, умивальник, унітаз, що не тільки додасть стильності інтер'єру, але і мінімізує догляд за ними. Що стосується ванної, якщо немає можливості від неї відмовитися, зверніть увагу на сучасні кутові і асиметричні акрилові ванни, вони займають небагато місця і не втрачають свій комфорт. Якщо Ви вирішили, що ванна не практична, то вибір моделей душових кабін на ринку задовольнить будь-які потреби і дизайнерські рішення. Кутові, невеликі умивальники, асортимент яких досить великий, стане також прекрасним варіантом. Місце під умивальником сміливо можна використовувати під невелику пральну машину з фронтальним завантаженням, що виглядає досить стильно і не захаращує приміщення.

Поєднана ванна і туалет в хрущовці

При грамотному підході до ремонту ванної кімнати можна отримати функціональне, комфортне, затишне і одночасно оригінальне приміщення. А з вибором сантехнічного обладнання Вам допоможуть наші фахівці!