Хол – передпокій у стилі модерн

 

ЗМІСТ:

1. Стиль Модерн – між класикою та сучасністю

2. Маленький передпокій або просторий хол у стилі Модерн

2.1. Меблі для передпокою у стилі Модерн

2.2. Кольорове рішення стиля Модерн

2.3. Керамічна плитка в інтер’єрі

 

1. Стиль Модерн – між класикою та сучасністю

Мінімалізм в інтер’єрі, прагнення до функціональності та утилітарність у дизайні перемогли б остаточно, якщо б не безсмертна класика.

Сьогодні оформити інтер’єр у класичному стилі – схоже на те, як раптово опиняєшся у паралельному світі. Символічним мостиком між класикою та сучасністю став Модерн – стиль, який на класичному ґрунті створив власну естетику.

М'яких природних ліній та кольорів, натуральних матеріалів та якісного текстилю досить, щоб створити базове оформлення у стилі Модерн.

Категорична відмова від прямих ліній – сміливе рішення, оскільки динаміку доведеться створювати за допомогою виразних акцентів іншого роду. 

Серед декоративних елементів Модерна – кольорові вітражі із рослинним орнаментом, керамічні килими для прикрашання підлоги, арочні отвори різного виду та зображення фантастичних птахів та комах.

До композиційних прийомів належить яскрава асиметрія та химерні декоративні композиції.

В інтер’єрі комбінуються натуральні матеріали – керамічна плитка під камінь або дерево, мозаїка, фурнітура з металів – латунь, бронза, мідь.

Керамічна плитка для холу – оздоблення, без якого не обійтись. Завдяки незвичайному способу укладки плитка для коридору додає до інтер’єру характерну родзинку – асиметрію та казкову нотку.

Ноу-хау для стиля Модерн – дизайнери вдало доповнюють інтер’єр сучасними дзеркальними шафами, освітлювальними приладами (настінні бра, настільні лампи, вбудовані стельові світильники). 

2. Маленький передпокій або просторий хол у стилі Модерн

У передпокої або холі гості отримують перше враження про будинок та смак господарів.

Передпокій у стилі Модерн за оформленням завжди буде помітно відрізнятися від інших стилізацій:

- композиційною асиметрією;

- відсутністю чіткої структури;

- незвичайними декоративними елементами та прийомами.

2.1. Меблі для передпокою у стилі Модерн

Тон в інтер’єрі передпокою задають різнорідні предмети меблів. Купувати комплект однакової за оформленням меблів – рівноцінно порушенню принципів стиля.

Єдине, що обов’язково – вишуканий стиль. Класичні силуети меблів з преміальних порід дерева, антикваріат, виконані на замовлення кутові полиці із характерними для Модерна плавними вигинами.

У просторому холі настінні полиці виконують виключно декоративну функцію. Полиці прикрашають вишуканими дрібничками, вазами незвичайної форми, статуетками або дзеркальцями. 

В той же час містка дзеркальна шафа цілком гармонійно впишеться до такого трохи химерного інтер’єру.

Незвичайні плавні лінії - душа стиля. Завдяки округлим, хвилеподібним формам навіть масивні об’єкти перетворюються на легкі, майже невагомі. Велика напільна ваза, яка швидше нагадує гніздо великого птаха, із вигадливим сухостоєм – визначить стиль як Модерн, не дивлячись на атрибути сучасності та відсутність незвичайного оформлення загалом.

Для інтер’єру у стилі Модерн важливо зберегти відчуття вільного простору.

Якщо у передпокої надто мало місця, достатньо використати невелику підставку або консоль під вазу з квітами, компактну настільну лампу, дзеркальну шафу із розсувними дверцятами, лаконічні вішалку та полицю для взуття. 

Вітражі із квітковим орнаментом – незмінний атрибут стиля Модерн. Вітражі використовуються повсюдно – на стелі, перегородках та т. ін. 

2.2. Кольорове рішення стиля Модерн

Для інтер’єра у стилі Модерн не притаманні контрасти та яскраві кольорові акценти.

Домінують спокійні натуральні відтінки:

- деревинна палітра (каштановий, світло-коричневий, бежевий);

- ахроматичні тони (сріблястий, чорний, білий).

У якості кольорового акценту використовуються відтінки марсала, темно-волошковий, приглушений смарагдовий.

Для інтер’єру важлива гармонія кольорів. Наприклад, баланс можна створити, поєднуючи молочний, шоколадний та карамельний відтінки або фіолетовий, бузковий та ніжно-блакитний.

В якості прикраси в інтер’єрі у стилі Модерн використовуються кімнатні рослини – пальми, фікуси та будь-яка інша екзотика. 

2.3. Керамічна плитка в інтер’єрі

Модерн всотав в себе класичні прийоми оформлення, однак використовує їх по своєму.

Підлога в інтер’єрі, оформленому у стилі Модерн, є справжнім витвором мистецтва. Якщо ресурси не дозволяють створити неперевершений ефект, на допомогу прийде керамічна плитка для холу із різноманітним дизайном поверхні та форматом.

Плитка для коридору повинна відповідати ряду вимог:

- зносостійкість за шкалою PEI – не нижче III;

- матова, наполовину полірована або сатинована фактура поверхні для напільного покриття;

- вологостійкість.

Комбінації плитки для напільного покриття безмежні:

1. Кайма – плитка для холу під дерево, у центрі - плитка під мармур із візерунчатим кантом.

2. Плитка під мармур у якості базового напільного покриття. У центрі – панно із рослинним візерунком.

3. Плитка для холу - під камінь або під мармур із незвичайною укладкою, наприклад, діагональною.

4. Плитка під дерево із виразною текстурою, обов’язково із витонченим оздобленням поверхні – наполовину полірованою (lappato) або сатинованою.

5. Шаховий порядок, але плитка для передпокою у стилі Модерн не повинна бути контрастних кольорів. Поєднувати краще білий з відтінками сірого, коричневий із бежевим та т. ін. 

Настінна плитка для передпокою повинна мати виразну текстуру. Наприклад, плитка з імітацією мармуру незвичайного кольору та яскравим візерунком з прожилок.

Іспанська настінна плитка Almera Ceramica Venecia – це яскрава імітація мармуру, представлена відтінками коричневої палітри – темно-коричневий та бежевий. Незвичайний для імітації мармуру формат (1000×330×8 мм) – це можливість для оригінальної укладки. 

При цьому напільна плитка для передпокою повинна виглядати елегантно, але просто – наприклад, імітація дерева. Правда, "родзинку" до інтер’єру додасть незвичайна укладка напільної плитки – діагональна, в розбіжку. Або килимок із характерним рослинним орнаментом, якщо вишукування з підбором або укладкою плитки з будь-якої причини не доступні.

Українсько-польська компанія Cersanit пропонує колекцію Egzor – це ідеальна напільна плитка для холу у стилі Модерн. 

Високий клас зносостійкості за шкалою PEI – III, зручний формат 420×420×9 мм, який добре пасує для укладки по діагоналі, матова поверхня – важливі параметри для експлуатації напільного покриття у передпокої.

Своєрідна естетика приховується в усьому, а об’єднуючим елементом є відсутність виражених кутів, плавні лінії та рослинні мотиви у декорі.

Фінальний момент в інтер’єрі – текстиль. Однотонний у характерній кольоровій гаммі – пастельній та приглушеній, а також із флористичними мотивами, силуетами птахів та тварин. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua представлений широкий асортимент керамічної плитки із дизайном поверхні, який ідеально підійде для інтер’єру передпокою у стилі Модерн.