Будинок на березі моря

 

Скромний дерев'яний будинок на березі Балтійського моря – проект ризького архітектурного бюро. Дерев'яне облицювання – це сибірська модрина, яка набула світло-сірого відтінку, щоб відповідати мінливому Балтійському морю та північному небу у похмурий день. Сірий колір став кольором сучасної Павілости - прибережного міста з суворими правилами забудови.

Будинок має типову для містечка трикутну форму і залитий природним світлом через високі вікна, що дивляться на захід, і світлові люки над кухнею та вітальнею. 


Прибережний стиль та його особливості

Дизайн інтер’єру прибережних будинків в усьому світі має спільні риси. Дизайнери поквапились дати назву новій тенденції в оформленні інтер’єрів – прибережний стиль.

1. Панорамні вікна у вітальні з видом на терасу відкривають мальовничий вид на природний пейзаж.

2. Еклектика середземноморського та індустріального стилів визначає ідеї дизайну інтер’єрів.

3. Стіни пофарбовані у світлі тони – білий, сірий, блакитний, бежевий.

4. Напільне оздоблення – керамограніт під камінь та/або дерево. Килими без ворсу - з сизалю, полотняного текстилю – льон, бавовна.

5. Меблі прибережних будинків – плетена, дерев'яна з кованими каркасами. 

Дизайн будинку на березі Балтійського моря

Будинок виглядає як літній варіант, хоча внутрішні приміщення завбачливо обладнані системою "тепла підлога", а стіни мають природну теплоізоляцію без піни.

Дизайн холу – поєднання кольорів та фактур

Завдяки панорамним вікнам крита тераса плавно переходить у хол. Дизайн холу – мінімалізм, який має середземноморські риси – самотнє плетене крісло, а поруч невеликий пуф для ніг, підібраний тон у тон. Середземномор'ям віє тільки до того моменту, коли погляду відкривається акуратна пічка та закріплена на стелі система освітлення, яку латвійські архітектори порівняли з білизняними мотузками.

Система освітлення у холі - оригінальне дизайнерське рішення, яке додає інтер’єру індустріальних рис.

Оздоблення холу – фантастичне поєднання трьох фактур. Керамічна плитка для холу – імітація бетону для стін та каменя для підлоги. Плитка ректифікована й на перший погляд напільне покриття виглядає як лита підлога, а настінне – як акуратний бетон.

Після уважного дослідження проглядають ледве помітні стики. Безшовний спосіб укладки ректифікованої плитки на практиці створює монолітні поверхні.

Сірий керамограніт під камінь із сизим відливом та елегантною імітацією дрібного візерунку з прожилок надає холу елітарну нотку. 

Третя фактура – дерев'яні настінні панелі, що складаються з двох рівнів. Пастельний блакитний колір змінює світло-сірий – вже до самої стелі. Розділює два рівні карниз у класичному стилі.

Спосіб оздоблення дерев'яними настінними панелями – елемент стилю англійських колоністів або англійського колоніального. На початку прибережний стиль – це один з різновидів англійських стилів, який зародився у рибацьких поселеннях.

Популярність прибережний дизайн отримав у англійських колоністів, які переселилися до Америки та купували будинки на узбережжі океану.

Дизайн кухні – меблі та техніка як акцент

Інтер'єр кухні повторює оздоблення холу – напільна керамічна плитка під камінь у поєднанні з дворівневими дерев'яними панелями на стінах та штукатуркою.

Класичний стиль – ніби надійний якір. Коли ж переходиш на територію еклектики, пересування стає обережним і кожний крок вимагає обміркування.

В інтер’єрі кухні з'являється фактура дерев'яної дошки – у вигляді вставки на стіні та стельового оздоблення. У якості акценту тут виступає чорний колір – велика побутова техніка (холодильник, кухонна плита, витяжка), стільці та світильники. 

Зональне освітлення – ідеальне рішення для великої кухні. Звисаючі зі стелі на проводах та схожі на купола світильники чорного кольору розташовані над кухонним столом, каркас якого повторює фактуру стелі, а стільниця – фактуру підлоги.

Чорні розетки по усьому будинку, у вузькому проході до інших приміщень будинку до високих шаф-купе приставлені чорні сходи для доступу до верхніх полиць.

Дизайн ванної кімнати

У будинку дві ванні кімнати, оформлені у сучасному стилі з легкими нотками класики. Рятувальний круг у вигляді класичних елементів в інтер’єрі, навіть якщо це дрібниця, не залишається непомітним.

Сучасна сантехніка незвичайних кольорів та фактур. Всюдисущий сірий колір відтіняє чорні контрасти.

Елегантна текстура натурального каменя на напільному покритті ідеально поєднується із акуратним на стінах. Плитка для ванної під камінь має виразну фактуру – візерунок з прожилок, сліди від вікового формування гірської породи.

Підвісний унітаз сірого кольору на фоні сірого рельєфу з горизонтальних смуг та глибока масивна раковина під бетон різні з стилей, фактурою, однак разом виглядають дуже стильно. 

Душова кабіна з прозорими стінками та чорним каркасом вступає у контрастні стосунки з душовим комплектом кольору міді та старовиною конфігурацією змішувача.

Ободок дзеркала, рушникосушарка, змішувач для раковини, як і каркас, на якому кріпиться масивна чаша, повторюють колір та стиль душового комплекту.

Інша ванна кімната виглядає сучаснішою, однак напільна плитка зі скошеними кутами та додатковими елементами між плитками – це класика. Кремові плитки з чорними квадратиками – типове напільне покриття старовинних замків.

Лаконічна кругла раковина сірого кольору на дерев'яній стільниці комбінується з вбудованим у бетонну стіну змішувачем чорного кольору. Фактура ще не раз повторюється в інтер’єрі – душовий комплект, рушникосушарка, ободок дзеркала, настінні бра та звисаюча зі стелі люстра. 

Резюме – досконала еклектика інтер’єрів прибережного будинку в Павилості

Бездоганний стиль приміщень у будинку на балтійському узбережжі, не зважаючи на простоту вражає.

Єдність стиля – це секрет довершеного дизайну. Ув'язати між собою деталі з різних стилів, щоб вийшла цільна картина з унікальним характером, без майстерства та відчуття гармонії – неможливо.

Ризьким архітекторам вдалось створити справжній витвір мистецтва в елегантному прибережному стилі – повному несподіванок та сюрпризів. 

"Все тече, все змінюється. Й ніхто не був два рази в одній річці. Тому що через мить й ріка була не та, й сам він вже не той", - сказав одного разу античний філософ Геракліт Єфеський.

Кожний стиль з часом змінюється, а творчість та людський фактор в основі дизайнерської майстерності – це перетворююча сила. Поява еклектики було закономірним явищем, оскільки можливість зміщення елементів з різних стилів наділяє дизайнерів свободою творчості. 

Бажаєте вибрати плитку під камінь в інтернет-магазині plitka.kiev.ua, яка дозволить створити дизайн ванної кімнати, кухні, холу у стилі будинку на узбережжі Балтійського моря? Купити плитку в інтернет-магазині – практичне рішення, а ми маємо солідний досвід роботи з клієнтами та готові допомогти клієнту на кожному кроці – вибір, оформлення та доставка замовлення.