Дизайн ванної кімнати у богемному стилі

 

ЗМІСТ:

1. Яким повинен бути богемний інтер’єр ванної кімнати?

2. Оздоблювальні матеріали, меблі та сантехніка

2.1. Керамічна плитка

2.2. Сантехніка у богемному інтер’єрі

 

1. Яким повинен бути богемний інтер’єр ванної кімнати?

Інтер’єр ванної кімнати у богемному стилі – це демонстрація зовнішнього лоску та оригінальної естетики.

Богемний настрій пов'язаний із гедонізмом, тобто прагненням індивіду отримувати задоволення та бути помітним. У кожному окремому випадку спосіб життя із нальотом безневинного егоїзму набуває індивідуальних рис. 

Гедонізм у філософії знаходиться у протиборстві із утилітарністю – прагненням принести задоволення кожному члену суспільства, а не окремому індивіду. Утилітаризм поклав початок конструктивізму в архітектурі та дизайні – ідею, яку розвинув знаменитий французький архітектор Ле Корбюз'є та зробив головною функціональність.

Якщо проста геометрія сучасних міських стилів викликає неприязнь, протилежна дизайнерська філософія пропонує можливість створити композицію виключно за власним смаком.

У богемній ванній кімнаті завжди гламурно (в пер. з англ. glamour - чарівність), а її шарм відображає особисті смаки, вподобання та інтереси господаря. 

Стиль – це константа, а богемне оформлення – еклектика, яка поєднує в собі улюблені кольори та предмети інтер’єру. Головне, щоб "коктейль" з вподобань виглядав елегантно та не перетворився на втілення несмаку.

Інтер’єр повинен приносити візуальне задоволення та бути функціонально зручним. Якщо дизайн не торкається тонких струн сприйняття, неминуче виникне відчуття, немов навколо лише декорації. До них можна звикнути, але отримати задоволення та відчути себе затишно однаково не вийде.

2. Оздоблювальні матеріали, меблі та сантехніка

Оскільки у значенні слова "богема" є відтінок нестабільності стану, важливою умовою є висока якість оздоблювальних матеріалів, меблів та сантехніки. Не просто добротність, а виключна надійність, яка читається у кожній деталі.

Оформлення класу люкс передбачає усе найкраще, тому маленька ванна кімната не підходить для богемного інтер’єру. Тісне приміщення суперечить ідеї її оформлення. 

2.1. Керамічна плитка

Фактури, форми, кольори та функціональність повинні викликати емоції – при погляді, дотику та експлуатації (оздоблення, меблі, сантехніка, аксесуари для ванної кімнати).

Сучасна керамічна плитка дозволяє втілити у життя будь-яку дизайнерську ідею. Для богемного стиля підійдуть тільки колекції із вишуканим дизайном. 

Плитка під дерево – ідеальне напільне покриття, а у деяких випадках – й настінне. Стиль передбачає гарне дерев'яне оздоблення, з деревини преміальних порід.

Фактура дерева чудово поєднується із будь-якими оздоблювальними матеріалами, при цьому пом’якшуючи найхолодніші – каменя, бетону, металу, скла, та посилюючи витонченість м'яких та теплих – молочно-білого мармуру, шкіряної оббивки та текстилю натуральних кольорів.

В нашому магазині представлений клінкер Cerrad Lussaca із імітацією дерева від популярного польського бренду, який за технічними характеристиками ідеально підходить для укладки у ванній кімнаті:

- матова фактура;

- формат 175×600×8 мм;

- клас зносостійкості за шкалою PEI IV;

- морозостійкість;

- покриття проти ковзання AntiSlip R9.

Виразна текстура обробленої деревини та насичений коричневий колір у напільному покриття виглядає презентабельно, дорого та яскраво. Приємно дивує ціна на напільну плитку Cerrad Lussaca – 338,03 грн / кв. м. 

Напільна колекція Cerrad Merteak із аналогічними параметрами дозволить створити в інтер’єрі дещо інший ефект. Медовий колір натуральної деревини із затемненими ділянками – декор, який прикрасить інтер’єр із екологічною ноткою. Й не менш приємна ціна за 1 кв. м – лише 330,33 грн. 

Плитка під бетон все ще бентежить грубуватою естетикою. Однак, у поєднанні із витонченими формами предметів інтер’єру ванної кімнати – сантехніки, меблів та аксесуарів, набуває неперевершеного шарму.

Знаменитий італійський дизайнер Вінченцо де Котіс влучно підмітив, що наше життя більше пов’язане із недосконалістю, аніж із досконалістю. Маестро використовує оздоблення, єдиним декором якої є потьоки на бетонній поверхні. При цьому дизайнеру вдається поєднувати бетонне оздоблення із антикварними кріслами часів французьких Людовиків, таким чином доводячи силу впливу контрастів в інтер’єрі – за фактурою, кольором та стилем. 

Ефект, до якого призводить бетон, пов’язаний із балансом витонченого та простого в інтер’єрі. В умілих руках досвідченого дизайнера бетон перетворюється на елегантний та навіть витончений декор із нальотом старовини.

У поєднанні із мармуром, латунними та мідними поверхнями підстілля бетон розкривається зовсім інакше та виглядає як класичне оздоблення.

"Дизайн як атмосферне явище," – так описує своє ставлення до мистецтва оформлення Вінченцо де Котіс. Динаміка, яку створює гра фактур та кольорових поєднань, дійсно, нагадує погодні умови. Прохолодний ракон, спекотний полудень або тихий теплий вечір? 

Настінна плитка Almera Ceramica Iris – це багатство фарб. Синьо-блакитні та червоно-коричневі тони – рідке пофарбування для бетонних поверхонь. Для ванної кімнати – саме те, що потрібно!

Моноколор у форматі 900×300×10 мм доповнений структурним декором із візерунками. Іспанська плитка коштуватиме 864 грн / кв. м. 

Універсальна плитка Cersanit Bristol представлена у середньому форматі 420×420×9 мм, зручному для укладки у ванній кімнаті.

Після укладки плитка з імітацією відверто грубих бетонних поверхонь перетворюється на оздоблення під старовину – елегантну та ефектну.

За технологією виробництва Cersanit Bristol – матовий керамограніт, який підходить для приміщення із підвищеною вологістю та перепадом температур. Ціна за 1 кв. м – 234,90 грн. 

Ідеальна комбінація для богемного інтер’єру – три фактури. Спробуйте до дерева та бетону додати плитку під мармур – від результату ви будете у захваті!

2.2. Сантехніка у богемному інтер’єрі

Ванна та/або душова кабіна, раковина та унітаз повинні мати "родзинку".

Акрилова ванна Cersanit Sicilia (розміри - 170x100х450 см), призначена для установки у правий кут. До комплекту входять ніжки для регулювання висоти.

Незвичайна форма ванни не тільки приваблива, але й функціональна. Один з "кутів" ванни розширений – для зручності. Тут вистачить місця мильниця та шампунь, кухоль чаю або філіжанка кави.

Ціна на акрилову ванну від українського виробника - 4 680,86 грн. 

Посеред бетонних стін неперевершено виглядатиме колекція Devit Retroраковина, унітаз-компакт та напільне біде, підвісні унітаз та біде. За формою сантехніка нагадує фрагмент колони. Врівноважені класичні форми відтінять грубий бетон, перетворюючи його на вишукане оздоблення. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua до 30 серпня проводиться АКЦІЯ – купуючи сантехніку Devit ви отримуєте доставку у подарунок!

Який змішувач підібрати для завершення композиції? Звичайно, Devit Retro 2.0 – єдність стиля надає інтер’єру цілісності.

Товари в колекції Merteak
Товари в колекції Retro 2.0