Що потрібно знати, купуючи унітаз?

 

Унітаз – тривіальна сантехніка чи предмет інтер’єру?

Деякий час тому необхідність купити унітаз в Україні не була проблемою, яка пов’язана з величезним вибором та естетичними перевагами.

Купити унітаз у сучасних реаліях – це здійснення подорожі сторінками каталогу магазину у режимі "online" або поїздка у спеціалізований сантехнічний магазин та прогулянка вздовж наявних зразків.

Наприклад, в нашому магазині унітаз купити – Київ або інше місто чи населений пункт України є місцем вашого проживання, можна після оформлення замовлення на сайті.

Процес купівлі буде супроводжуватися приємними емоціями, якщо заздалегідь поцікавитися технічними параметрами установки унітазу. За необхідності будь-які деталі можна дізнатися у сантехніка. 

Якщо унітаз купити в Інтернеті, в магазинах, що пропонують сантехніку, достатньо позначити необхідні технічні характеристики та натиснути "Enter", щоб на екрані з'явилась добірка унітазів. На цьому етапі на вибір вже впливає ціновий фактор та особистий смак.

Типи унітазів? У чому різниця між унітазом та компактом?

Класифікація унітазів пропонує чотири основних типи:

1. Унітаз-компакт для більшості користувачів – це звична конструкція. Чаша унітазу передбачає наявність спеціальної "полиці" та отворів для кріплення змивного бачка. Якщо мета – купити унітаз недорого, тоді ціна на унітаз-компакт виявиться досить демократичною. Унітаз-компакт – напільний унітаз, який встановлюється на підлогу. 

2. Моноблочний унітаз легко сплутати з компактом. Різниця полягає у будові - в моноблоці чаша та змивний бачок є одним цілим.

Моноблочний унітаз укомплектований кришкою з мікроліфтом, принцип роботи якого автоматично забезпечує підняття та опускання сидіння без шуму.

Мікроліфт сконструйований за методом дверей с доведенням, тільки мініатюрним за розміром. 

Моноблочна конструкція коштуватиме більше, але зважаючи на термін експлуатації – близько 15 - 20 років, витрачені гроші повністю окупиться.

Недоліком моноблоку вважається неможливість ремонтування. Замінити поламану деталь не можна, тому доведеться купувати нову арматуру.

За 15 - 20 років експлуатації сантехнічні конструкції зміняться й схожу внутрішню систему для моноблоку буде важко знайти на ринку. Спеціалісти радять купуючи моноблок одразу ж придбати запасну арматуру. 

3. Унітаз з інсталяцією. Цей тип унітазу передбачає кріплення чаші унітазу до металевої рами та підключення до змивного бачка й комунікацій, що приховані у стіні або обшиті спеціальним коробом з оздобленням. 

З установкою унітазу з інсталяцією пов'язують підвісний унітаз, який візуально ніби висить у повітрі. Напільний унітаз під інсталяцію – модель, яку пропонують сьогодні провідні виробники сантехніки.

Управління змивом відбувається через панель з клавішами для натискання, яка розміщується на поверхні стіни. 

4. Приставний унітаз - варіант звичайного напільного унітазу без бачка, який добре пасує до класичного або ретро інтер’єру.

Що робити - у ретро оформленні підвісний унітаз виглядає наче "гість з майбутнього" та руйнує концепцію стиля. Дизайн приставних унітазів відрізняється різноманітністю та особливою вишуканістю чаш. 

Унітаз приставляється щільно до стіни й може підключатися до прихованих у стіні змивного бачка та підводок. Використання інсталяції (рами для кріплення) у випадку з приставним унітазом не є обов’язковим.

Компактний бачок вбудовується у стіну, поверхня якої оздоблюється відповідно до стилю інтер’єру. Для управління змивом на стіні передбачена панель з однією або двома клавішами. 

Типи змивної системи

1. Каскадний.

Подача води відбувається з одного отвору, не розбризкується й суцільним потоком захоплює усю поверхню чаші. Якість змиву оцінюється користувачами на "відмінно", але про економію води не йдеться.

Переваги каскадної системи змиву – дешево та надійно.

2. Душовий. Система змиву дуже ефективна й піднімає гігієну користування унітазом на високий рівень. Вода подається з однієї точки, але потоки води рухаються під певним кутом й досягають будь-якої зони унітазу. В результаті утворюється воронка, що ретельно очищує усю чашу.

Панель змиву для бачків прихованого монтажу – скільки клавіш вибрати?

Зовнішня панель для змиву – єдиний не прихований елемент вбудованих у стіну змивних бачків та інсталяцій.

Існує два типи панелей – з однією або одразу двома клавішами. Клавіша більшого розміру після натискання призведе до використання повного об’єму бачка, а друга клавіша – менша за розміром, призначена для економії води. Якщо натиснути на маленьку клавішу, система отримає команду використати лише половину наявної кількості води. 

Визначилися з типом унітазу? Що ще потрібно знати перед купівлею?

Без врахування технічних параметрів монтажу унітаз купити неможливо.

Випуск унітазу – це тип розташування зливного отвору, через який відходи відводяться у каналізацію.

Існує 4 типи випуску унітазу:

1. Горизонтальний або прямий випуск розташований паралельно підлозі. 

До переваг моделі з горизонтальним патрубком належить простий монтаж, оскільки сантехніку достатньо присунути унітаз до стіни якомога щільніше й приєднати до каналізаційної труби за допомогою спеціальної  манжети.

Ще один плюс горизонтального випуску - різноманітність конструкцій. Приставні, напільні, підвісні моделі – в залежності від розмірів приміщення легко підібрати оптимальний варіант унітазу.

2. Косий випуск підійде в тому випадку, якщо каналізаційна труба розташована у стіні на рівні підлоги або дещо вище (під кутом 30-45 градусів).

Косий патрубок передбачає наявність воронкоподібної чаші унітазу, в який в процесі змиву не розбризкується вода. 

3. Вертикальний випуск використовується, якщо каналізаційна труба йде у підлогу. Економія простору – очевидна перевага вертикального патрубка, оскільки труби приховані, а не виставлені напоказ. При вертикальному випуску система безшумно. 

4. Останній тип – універсальний або варіо. Вкорочений патрубок передбачає використання гофрованих підводок, що дозволяють установку унітазу та приєднання до каналізаційної труби незалежно від її розташування – у стіні або підлозі.

З ободком чи без? Переваги безобідкових унітазів

Одне з останніх ноу-хау сантехнічної промисловості – безобідковий унітаз з системою Rimless. Звисаючий "карниз" була місцем, де розмножувалися бактерії. Очищення зони під обідком викликало труднощі. Віднині "карниз" зник і унітаз легко чистити. 

Система змиву в унітазах без обідка полягає у сильному напорі, з яким відбувається подача води. Цікавість викликає технологія змиву по направляючій. Чаша очищується по усьому периметру без бризок, що вилітають з межі унітазу. Спеціальний керамічний розсіювач спрямовує струмінь в обидва боки та вниз, завдяки чому чаша очищується дуже ефективно.

Де б ви не знаходились, в нашому магазині можна зробити вибір та купити унітаз. Київ чи будь-яке інше місто або населений пункт України – доставка здійснюється по всій країні. Наші менеджери допоможуть підібрати конструкцію унітазу, який підійде саме для вашого приміщення.