Чим відрізняється керамограніт від плитки для підлоги?

Ваш ремонт дістався до стадії облицювальних робіт, а ви в розгубленості, що обрати – підлогову плитку або керамограніт? Експерти радять: уважно вивчіть характеристики двох «кандидатів». Вони грають важливу роль в тому, як довго прослужить покриття і чи збереже воно привабливий зовнішній вигляд.

Спосіб виготовлення керамограніту має значення

 керамограніт для підлоги

Основна відмінність підлогового керамограніту від звичайної плитки (кахлю) – в способі виготовлення. Склад у них ідентичний. Якщо ви запитаєте: «З чого роблять керамограніт?», відповідь для цього будматеріалу і кахлю буде однаковою: з піску, глини і мінералів. Однак керамограніт обпалюють при більш високих температурах, тиск преса на нього в процесі виробництва також значно вищий. Як результат – відсутність мікропор і велика міцність.

Кахель, навпаки, має пористу структуру. І цей фактор грає не на користь міцності, тому такий облицювальний матеріал укладають частіше там, де навантаження на нього буде мінімальним – в кімнатах з невеликим потоком людей або на стінах.

 керамограніт для підлоги

Чого не скажеш про керамограніт. Цей матеріал хороший як в інтер'єрах, так і в екстер'єрах.

  • Керамограніт підлоговий – найбільш ходовий товар. Цей матеріал має високий клас зносостійкості, а тому прослужить десятиліття у вітальнях, залах, прихожих, де сконцентрована максимальна прохідність. Козир цього матеріалу і асортимент, в якому величезна кількість імітацій: підлоговий керамограніт під дерево, мармур, цемент і ін.
  • Керамограніт для кухні – відмінне рішення. Різноманітність форм і забарвлень, екологічність і довговічність – ті показники матеріалу, які завжди говорять на його користь.
  • Керамограніт для ванної обирають ті, хто не готовий жертвувати якістю в догоду низьким цінам. Цей матеріал має низьку водонепроникність, тому в приміщеннях, де вологість підвищена, працює на ура. Величезний вибір зразків зі структурованою і шорсткою поверхнею допоможе обрати найбільш неслизькі варіанти. Додайте до цього простий догляд – а керамограніт миється водою або будь-яким доступним миючим засобом – і ви зрозумієте, що в санвузлах і душових така плитка незамінна.
  • Морозостійкий керамограніт – улюбленець фасадів, терас, балконів, відкритих майданчиків. Він стійкий навіть до екстремальних низьких температур, тому з легкістю переживе найсуворішу зиму. Така плитка також не вигоряє на сонці, її малюнок не стирається з часом. Секрет у виробництві – майбутній колір плитки наноситься не на поверхню, як в кахлі, а закладається прямо в суміш. А ще керамограніт вогнетривкий – не горить і не плавиться навіть при високих температурах.

5: 0 на користь керамограніту

 керамограніт для підлоги

Як і раніше сумніваєтеся, що обрати – кахель або керамограніт? Вивчіть характеристики цих матеріалів. На користь керамограніту кажуть:

  •  Безпека – завдяки виключно натуральним компонентам в складі цей будматеріал нетоксичний і не виділяє ніяких шкідливих домішок.
  •  Міцність – особливості виробництва роблять плитку керамограніт підлогову зносостійкою і такою, що не стирається.
  •  Універсальність – численні козирі керамограніту, на відміну від кахлю, дозволяють використовувати його для укладання як всередині приміщення, так і на вулиці.
  •  Стійкість до появи плям, легкість прибирання, імунітет до підвищеної вологості, ультрафіолету і низьких температур – ці якості дають керамограниту лідерство при укладанні в ванних кімнатах, на кухнях, балконах, терасах і верандах.
  • Іспанська плитка для підлоги керамограніт – кращий зразок якості і багатого асортименту текстур, малюнків і квітів. Саме в цій країні виробляють найкращі види плитки, аналогів якої немає. Зверніть увагу на великоформатний керамограніт – це відмінне дизайнерське рішення для облицювальних робіт в офісах, вітальнях, холах, торгових центрах. Великий розмір плитки дозволить домогтися монолітності малюнка. Особливо виграшно такі комбінації виглядають з керамогранітом під мармур або інші натуральні матеріали.

 керамограніт для підлоги

Підводячи підсумок, бачимо: переваги керамограніту перед звичайною плиткою очевидні. Цей матеріал – адепт довговічності. Купити керамограніт оптом за найвигіднішими ціновими пропозиціями завжди можна в нашому інтернет-магазині . Не сумнівайтеся: тут знають толк в кращих матеріалах.