Бюджетний ремонт у ванній кімнаті

 

ЗМІСТ:

1. Дизайн ванної кімнати та вибір оздоблення

2. Вибір сантехніки під стиль оформлення

 

Економія на ремонті ванної кімнати – задача, актуальна для будь-яких часів, сьогодні для більшості перетворюється на питання виживання.

Якщо зовсім не економити, ремонтні роботи обійдуться у кругленьку суму. На чому можна зекономити без шкоди для кінцевого результату?

Для ванної кімнати важливі дві речі – вибір дизайну та оздоблення, а також сантехніки з урахуванням розмірів приміщення. 

1. Дизайн ванної кімнати та вибір оздоблення

Послуги дизайнера обійдуться не дешево. Чи можна розібратися у дизайнерських стилях та оформити інтер’єр ванної кімнати самостійно?

У ванній кімнаті інтер’єр насамперед формується з оздоблювальних матеріалів, сантехніки – ванни, раковини, унітази та аксесуари для ванної кімнати.

Стилі дизайну умовно поділяються на три групи:

- класичні

Класичні стилі подолали історичний шлях розвитку від античного стиля з ордерною системою архітектурних елементів до стриманої та елегантної класики, широко відомою завдяки сучасним інтер’єрам.

У «музеї» класичного дизайну знаходяться легко впізнаванні мебельні силуети, дорогий текстиль, фурнітура з благородних металів, оздоблення з преміальних порід деревини та мармуру.

Розкішні люстри для центрального освітлення, парні настінні бра, дзеркала у різних багетах – незмінні атрибути класичної ванної кімнати. 

Традиційне напільне оздоблення для класичного інтер’єру – дерево преміальних порід та натуральний камінь. Однак, специфічні умови експлуатації диктують власні вимоги при виборі оздоблювальних матеріалів.

За технічними характеристиками керамічна плитка є ідеальною заміною капризним натуральним матеріалам.

Напільні покриття з натуральної деревини сьогодні успішно замінює керамічна плитка під дерево, яка візуально передає найдрібніші подробиці унікальних текстур деревини.

Універсальний (напільний та настінний) керамограніт Alaplana Oakland з імітацією текстури деревини дуба представлений у форматі 900×150×8 мм та чотирьох натуральних відтінках натурального дерева – трьох коричневих та одному сірому.

Сьогодні купуючи іспанську плитку Alaplana Oakland в нашому магазині plitka.kiev.ua на дві позиції з чотирьох (Blanco та Beige), кожен покупець отримає істотну знижку – замість 762 грн / 1 кв. м заплатити можна тільки 599 грн! 

Для підлоги в інтер’єрі класичної ванної кімнати ідеально підходить плитка під мармур або натуральний камінь як відлуння античної епохи, з якої починався стиль.

Для традиційного класичного оформлення краще вибрати стриману текстуру, а для неокласичного інтер’єру ідеальний вибір - яскрава декоративна інтерпретація благородних матеріалів.

Яскравий декор керамограніту Almera Ceramica Avilla передасть інтер’єру ванної кімнати енергійну динаміку насиченої текстури мармуру у чорно-білих тонах.

Крупний формат 1200×600×11 мм та ректифікація плитки дозволять створити в оздоблення подобу натуральних мармурових слябів, а клас зносостійкості за шкалою PEI III (плитку випробовують на міцність спеціальним абразивним кругом) гарантує тривалий період експлуатації.

Полірована поверхня плитки ковзатиме у «мокрих» зонах, тому з метою безпеки варто потурбуватися про спеціальні килимки проти ковзання.

На стінах «мармурове» оздоблення у стилі колекції Almera Ceramica Avilla виглядатиме дуже ефектно. Достатньо забезпечити гарне освітлення у приміщенні, щоб полірована плитка повністю розкрила власний потенціал. 

Скромне настінне оздоблення у світлих тонах – варіант для стриманої класики. Настінна плитка Cersanit Alchimia представлена у форматі 600×200×9 мм імітацією натурального каменя у нейтральних бежевих тонах. 

- етнічні

Етнічні стилі відрізняються великим різноманіттям, тому що кожний з них відображає національні традиції.

Великою популярністю користуються скандинавський та середземноморський стилі, з елементів яких дизайнери створюють дивовижну еклектику. Однак, «змішуючи» стилі в одному інтер’єрі, доведеться спиратися лише на власний смак.

У північних інтер’єрах для напільного покриття традиційно використовується фактура дерева у натуральних світлих відтінках.

Для стін прийнято використовувати штукатурку чи пофарбування у світлих тонах. Сьогодні дизайнери експериментують із керамічною плиткою з імітаціями бетону та білого мармуру.

Настінна плитка Cersanit Glam надасть скандинавському оформленню оригінальну нотку. Ніжний глянсовий відтінок та елегантний мармуровий візерунок прикрасить стіни як маленької, так і просторої ванної кімнати.

Оздоблення представлена у невеликому форматі 400×250×8 мм, який ідеально підходить для приміщень зі складним плануванням – із виступами та незвичайною геометрією. 

Гарне освітлення, багато вільного простору, прості форми меблів та однотонний текстиль із орнаментом – квінтесенція скандинавського інтер’єру.

Південний стиль у напільній та настінній надає перевагу натуральному каменю. Скромні фактури та незвичайні античні елементи інтер’єру (кований метал у каркасах меблів та світильниках) знаходяться в основі філософії стиля.

Універсальний керамограніт Cersanit Lukas – імітація каменя, яка передає дух античної епохи. Невеликий формат 298×298×8 мм, у свою чергу, точно відображає середземноморські традиції в оздобленні. 

- сучасні.

Сучасні стилі відрізняються простими формами та правильними геометричними лініями. Якісні матеріали та текстиль, відсутність надмірного декору (візерунків, орнаментів) та всеїдність у виборі оздоблювальних матеріалів. 

2. Вибір сантехніки під стиль оформлення

Якщо обраний стиль оформлення – класичний, елегантна ванна буде центральним об’єктом інтер’єру.

Окремо розташована ванна Devit Ovale – класична чаша з акрилу від флагману сантехнічної галузі з італійського півострова як часто звуть Апенніни.

Італія – батьківщина класики. Вочевидь, саме тому в асортименті італійських компаній з виробництва сантехніки легко знайти класичні форми. До комплектації входять ніжки, ванна обладнана системою злив / перелив.

В нашому магазині plitka.kiev.ua ванна Devit Ovale сьогодні доступна із приємною знижкою! 

Класична раковина – це завжди м’які лінії та округлі форми. Елегантна напільна чаша (наприклад, RAK Ceramics Cloud) або настінна (наприклад, Kolo Freja) – вибір дуже широкий. 

Й врешті решт, унітаз-компакт у ретро стилі – наприклад, Devit Retro, або Primera Antique.

Для етнічного та сучасного інтер’єрів ванної кімнати пасуватимуть як напільні, так і лаконічні підвісні моделі унітазів. 

В етнічних стилях прийнято використовувати найбільш масивні форми, а у сучасних – легкі та лаконічні.

За схожим принципом відбувається й вибір ванни та раковини.

Сантехніку Devit Fresh можна назвати універсальною для етнічних та сучасних інтер’єрів ванної кімнати.

До складу колекції входить унітаз-компакт та підвісні моделі унітазу та біде, підвісна раковина із можливістю установки на п’єдестал, а також окремо розташована ванна та панелі для душової кабіни без піддону.

В нашому магазині до 31 жовтня проводиться АКЦІЯ – знижки на сантехніку, меблі та аксесуари для ванної кімнати зі знижкою до 35 %! Підвісний унітаз Devit Fresh бере участь в АКЦІЇ.

Товари в колекції Avilla
Товари в колекції Cloud
Товари в колекції Freja
Товари в колекції Fresh
Товари в колекції Glam
Товари в колекції Oakland