Будь в тренді: навіщо подвійна раковина в ванній?

З настанням осені відірвати себе вранці від подушки все складніше. Збори дітей в школу, а себе на роботу все частіше перетворюються на марафон – кожен так і норовить окупувати ванну, щоб першим привести себе в порядок. Все ще товчетеся з рідними у раковини, з'ясовуючи, хто швидше почистить зуби і проведе ранкові ритуали по догляду за собою? Позбутися суєти допоможе подвійна раковина.

раковина в ванну кімнату

Практичність – наше все

Подвійна раковина в ванну – must have сучасності. Щоденну побутову рутину вона полегшує в рази. А найголовніше – допомагає заощадити час, якого вічно на все не вистачає. У великої родини така сантехніка просто зобов'язана бути в списку необхідних покупок.

Судіть самі: раковина для ванної подвійна мінімум удвічі скорочує час, витрачений на ранкові ритуали. Чим більше людей у вашій родині, тим більше часу економите. Плюс – зберігаєте з ранку позитивний настрій і прекрасний настрій, що не дратуєтесь, коли хтось розмірено наносить маску або гель для гоління, а ви спізнюєтеся на зустріч.

Незамінна подвійна раковина і на кухні. Цей варіант для господинь, які цінують практичність і функціональність. Така мийка дозволяє одночасно виконувати відразу кілька завдань. Дві чаші – це можливість з комфортом вимити гору посуду після застілля, підготувати великий обсяг овочів для консервації або розморозити м'ясо, поки зайнята одна половина. Думаємо, відповідь на питання «Подвійна раковина в ванній – наскільки це практично?», очевидна. У цій покупці є тільки незначний мінус – площа збирання зросте. Погодьтеся: на тлі переваг недолік здається незначним.

Визначаємося з формою раковини

Раковина в ванну кімнату

Вибираючи подвійну раковину у ванну кімнату, важливо не помилитися з вимірами. Така сантехніка вимагає простору і для тісних приміщень буде нераціональним вибором – удвох перебувати біля неї там неможливо.

Важливий фактор – форма чаш. Прямокутна раковина вважається найпопулярнішим варіантом. Це практична модель, що відрізняється хорошим охопленням – ніяких бризок і обмеженості під час гігієнічних процедур.

Круглу чашу відрізняє компактність, але не завжди вона буде зручною. Як правило, місця тут мало, а значить, не всі ранкові ритуали ви зможете виконати з комфортом.

Овальна раковина більш простора, але і місця займає більше. Добре виглядає в самих різних інтер'єрах і гармонує з будь-яким дизайном.

Квадратні чаші місткі і цінуються серед покупців поряд з прямокутними. Але не у всіх ванних кімнатах така велика раковина буде виглядати органічно – чіткість кутів вимагає певних елементів в інтер'єрі.

... і матеріалом

Хочете, щоб раковина служила довго і довгий час радувала зовнішнім виглядом? Орієнтуйтеся на матеріал, з якого вона зроблена.

Керамічна раковина може бути з сантехнічного фарфору і фаянсу. Перший варіант – більш міцний і практичний, другий славиться демократичністю цін, але менш довговічний. При цьому зовнішній вигляд цих виробів буде однаково бездоганним.

Раковина в ванну кімнату

Самою невибагливою у догляді вважається акрилова раковина. Вона не вимагає спеціальних засобів для прибирання, міцна і гігієнічна. Така конструкція небагато важить і роками зберігає презентабельний зовнішній вигляд. Один нюанс – вибираючи акрилову раковину для ванної, пам'ятайте, що цей матеріал не любить фарбувальних речовин і пошкоджень.

Дорого виглядають кам'яні умивальники. Вони відрізняються міцністю, солідністю і досить дорогою ціною, особливо якщо мова йде про натуральний матеріал. Компенсує вартість варіація колірних рішень – від природних відтінків до неймовірних. Підібрати підходящий варіант можна навіть для самих неординарних інтер'єрів.

Купити в ванну можна і скляну раковину. Дизайнери люблять її за ефектність, екологічність і легкий догляд. Вагомий плюс – подряпати таку сантехніку практично нереально.

Як встановлювати раковину?

Уявляєте, як подвійна раковина буде виглядати в інтер'єрі? Цей фактор залежить не тільки від її дизайну, а й від установки.

Самий «просунутий» варіант – раковина підвісна. У сучасному інтер'єрі вона розірве шаблони, бо розміщена над підлогою. Така сантехніка відмінно виглядає в парі – підвісні раковина і унітаз, шафи і біде.

Подвійна раковина з тумбою підвісна – той випадок, коли трапляється любов з першого погляду. Головне – підібрати колір меблів для ванної кімнати, який буде гармоніювати з комплектом.

Врізані раковини врізаються в тумби, накладні – накладаються на них. Настінні екземпляри кріпляться до стіни, але без відповідних меблів виглядають блякло.

Встановлюючи подвійну раковину біля душової кабіни, важливо з точністю до сантиметра розрахувати розташування сантехніки. Не забувайте, що дві чаші вимагають місця. Встановите їх впритул до боксу – приречете себе на дискомфорт. І, звичайно, біля входу в душову встановлювати таку раковину не рекомендується – користуватися нею буде незручно, як і входити в кабінку.

Щоб максимально врахувати унікальні параметри ванної кімнати і всі свої переваги, найкраще купувати раковину на замовлення. Благо, така послуга давно доступна. Універсальний варіант зрозуміти, наскільки вподобана модель впишеться в інтер'єр – «встановити» її в свою ванну кімнату віртуально.