Бежевий колір, як правильно використовувати у ванній

 

ЗМІСТ:

1. Бежевий колір – основа природної палітри

2. Бежева плитка для ванної кімнати

3. Особливості декору бежевого інтер’єру ванної кімнати

4. Сантехніка та меблі для бежевого інтер’єру

5. Освітлення у бежевій ванній кімнаті

 

1. Бежевий колір – основа природної палітри

Бежеві відтінки належать до палітри землі. За традицією бежевий вважається нейтральним кольором та використовується у цій якості разом із ахроматичною палітрою (білий, чорний та відтінки сірого).

Навіть поєднання нейтральних кольорових палітр – сірої та коричневою, дозволяють оформити динамічний інтер’єр. Доповнення кольорового рішення акцентами з відтінків хроматичної палітри – жовтих, зелених, червоних та синіх, надають інтер’єру неповторності. 

У природі тони та напівтони бежевої палітри зустрічається повсюдно. Природні відтінки бежевого можна запозичити у піску, стиглого зерна, насіння гірчиці або шкаралупи волоських горіхів.

Кольори натуральної деревини – це багатий набір бежевих відтінків, а сама фактура дерева користується популярністю й як оздоблення, й як матеріал для виготовлення меблів та інших предметів інтер’єру. 

Бежевий колір чудово регулює стосунки між кольорами в інтер’єрі та створює ефектні поєднання із насиченими природними відтінками. Холодніші бежеві тони у комбінації із яскравими теплими відтінками – лимонним, гірчичним, малиновим, трав'яним та маренго.

В інтер’єрі світлі бежеві відтінки сприяють візуальному розширенню розмірів приміщення.

Бежевий колір традиційно належить до набору класичних інструментів дизайнера. Класичний інтер’єр складно уявити без теплих бежевих відтінків та їх комбінацій. Дерев'яна підлога, світле оздоблення стін та темні масивні меблі з різьбленням та характерною фурнітурою – ідеальна класична стилізація.

Бежевий колір створює в інтер’єрі затишну атмосферу, в якій комфортно знаходитися. Статус будь-якого приміщення, оформленого у бежевих тонах – елегантність та презентабельність. 

2. Бежева плитка для ванної кімнати

Керамічна плитка для ванної кімнати – практичне рішення. Вологостійкість, різноманітність дизайну та розмірів перетворює плитку на універсальне оздоблення для "вологих" зон.

Рішення оформити ванну кімнату керамічною плиткою у бежевих тонах має відчутні переваги:

- бежева плитка для ванної є популярним оздобленням і вибір матеріалу не викликає жодних проблем;

- підібрати меблі та аксесуари для ванної кімнати дуже легко, тому що більшість дизайнерських рішень є універсальним.

- свобода вибору стиля оформлення, тому що бежевий колір пасує як для класичного, так і для сучасного інтер’єру.

Бежева плитка для ванної кімнати відрізняється різноманітністю дизайнерських рішень:

- плитка під дерево;

- плитка під мармур;

- плитка під камінь;

- плитка "кабанчик".

Для імітацій бетону на керамічній плитці бежеві відтінки не природні. Однак дизайнери використовують цей колір для плитки під бетон не рідше, аніж відтінки сірої палітри.

Глянсова плитка для ванної кімнати у бежевих тонах використовується для настінного оздоблення навпроти зони умивальника із дзеркалом або дзеркальною шафою. 

3. Особливості декору бежевого інтер’єру ванної кімнати

Світлі бежеві відтінки ідеально підходять для маленької ванної кімнати. У якості додаткового кольору гармонійно виглядає білий.

Для акцентів можна зупинити свій вибір на яскравих відтінках жовтого та зеленого, які у ванній кімнаті доповнять популярні сьогодні кімнатні рослини.

Якщо зупинитися на бежевому та білому, отримаємо спокійний інтер’єр у класичному або скандинавському стилі – у залежності від дизайну предметів меблів та елементів декору. 

Ланцюжок асоціацій веде далі – до складної для сприйняття, але надзвичайно ефектної комбінації із відтінками синьої палітри – від блакитного до маренго. Кольори моря та неба, соковитої зелені та яскравих плодів цитрусових дерев – формула життєрадісного оформлення у середземноморському стилі.

Мінімалізм передбачає бежеві відтінки у якості основного кольору. М'який колір створює у приміщенні комфортну атмосферу, а у мінімалізмі не так багато інструментів перетворення приміщення на осередок відпочинку та домашнього затишку. 

У просторій ванній кімнаті бежевий колір як базовий варто поєднувати з темнішими тонами коричневої кольорової палітри, деталями та/або фрагментами чорного кольору.

Для ефектного оформлення можна використати сміливі кольорові поєднання:

- бежевий + насичені відтінки рожевого кольору (фуксія, малиновий);

- бежевий + бузковий / волошковий;

- бежевий + жовтий / оранжевий. 

Інтер’єр без яскравих кольорових акцентів пожвавить плитка для ванної бежева, але з візерунком, малюнком або орнаментом, які нанесені темнішими або світлішими кольорами у межах коричневої палітри.

Ефектно виглядатиме структурована плитка, на поверхню якої декор нанесений у вигляді рельєфу.

Кольорова затірка для швів – ще один інструмент декору монохромного інтер’єру у бежевих тонах. Наприклад, біла затірка для бежевої плитки – ідеальне рішення для ванної кімнати у стилі кантрі.

Оригінальний спосіб декору монохромного інтер’єру – незвичайна форма світильників, дзеркал та аксесуарів для ванної кімнати. 

4. Сантехніка та меблі для бежевого інтер’єру

Меблі з дерева можна вибрати світлішого або темнішого за базове оздоблення кольору. Фасади білого, сірого або чорного кольору матимуть контрастні стосунки із бежевими стінами та надавати інтер’єру динаміку та виразність.

За традицією раковини, унітази та ванни виготовляються з сантехнічного фаянсу або фарфору білого кольору, який чудово поєднується із бежевими відтінками. 

Сучасна тенденція до руйнування стереотипів не минула й сантехнічну галузь. Сьогодні можна купити бежеву плитку для оздоблення, а раковину та унітаз сірого або чорного кольору.

Бежеву сантехніку у бежевій ванній кімнаті використовувати недоцільно, тому що замість чіткої картини матимемо нудний монохром.

Керамічна сантехніка яскравого кольору – жовтого, зеленого, рожевого або червоного все ще зустрічається лише зрідка, однак за бажання її можна відшукати на сантехнічному ринку й придбати.

Душова кабіна зі стінками з темного скла ідеально впишеться до світлого бежевого інтер’єру у якості кольорового акценту.

Змішувачі – сталеві, латунні, із хромованим покриттям гармонійно поєднуються із бежевими відтінками та легко підбираються для будь-якого дизайнерського рішення та стиля. 

5. Освітлення у бежевій ванній кімнаті

Бежевий колір у ванній кімнаті надає відчуття простору та легкості. Зіпсувати ефект легко поганим освітленням. Темні зони, нерівномірне освітлення створюють "дірки" в інтер’єрі.

У сучасному інтер’єрі перевагу варто надати точковому освітленню. Таким чином розташовані джерела світла підкреслять переваги кожної зони. 

Для бежевої ванної кімнати підійдуть матові лампи, які розсіюватимуть світло, а не засліплювати очі, розмиваючи насиченість кольорового оформлення.

Однак, яскраве світло вбудованих у стелю світильників окрім зонального освітлення прикрасить ванну кімнату завдяки грі світла та тіней.

У класичному інтер’єрі у залежності від розміру ванної кімнати потрібно передбачити декілька джерел світла. Парні настінні бра по обидва боки від дзеркала варто доповнити стельовою люстрою, яку можна змістити ближче до зони ванни. Особливо, якщо йдеться про ванну кімнату прямокутної форми. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua в широкому асортименті представлена бежева плитка для ванної. Купити плитку за АКЦІЄЮ зі знижкою до 35 % можна до 30 червня!