Axor Edge – колекція змішувачів від Hansgrohe, створена за проектом французького дизайнера Жан-Марі Массо

 

ЗМІСТ:

1. Технічні новинки та унікальний дизайн від Жан-Марі Массо

1.1. Шлях Жан-Марі Массо до дизайну

1.2. Співробітництво із німецькою компанією Hansgrohe

2. Огляд змішувачів Axor Edge

2.1. Дизайн колекції змішувачів Axor Edge

2.2. Технічні особливості змішувачів Axor Edge

2.3. Технологія AirPower – економне та комфортне використання води

 

"Більше, аніж змішувач, кожний виріб в колекції – це перлина, шедевр, унікальний архітектурний об’єкт, висвердлений з латунного блоку та потім прикрашений індивідуальними особливостями"

Жан-Марі Массо

 

1. Технічні новинки та унікальний дизайн від Жан-Марі Массо

Прагнення до створення предметів побуту, які служитимуть довго, є справжнім викликом сучасному споживчому ринку, який переповнений недовговічною продукцією низької якості.

Французький дизайнер Жан-Марі Массо – універсал, який проектує магазини, готелі та стадіони, автомобілі та літаки, а також флакони для духів, вази, меблі та… змішувачі. 

1.1. Шлях Жан-Марі Массо до дизайну

Історія Жан-Марі Массо починалась з технічної освіти, якої молодому французу було недостатньо. У 19 років він відкрив для себе дизайн та його захопила перспектива створювати будь-які проекти без обмежень.

Професія дизайнера здавалась Жан-Марі Массо ідеальною роботою. Молодий чоловік закінчив Вищу Національну Школу дизайну та стажувався в легендарного французького дизайнера старої гвардії Марка Бертьє.

Дизайнер впевнений, що необхідно повертатися до витоків, переймати традиції ремесел, щоб створювати функціональні предмети побуту з унікальним дизайном.

Жан-Марі Массо протистоїть "декадентському" погляду на дизайн, який обмежений естетичний підходом й поступово перетворюється на шаблонне "стилістичне" оформлення. 

Для французького дизайнера навіть поняття розкошів пов’язано із якістю та компетентністю, з одного боку, та культурою або культурним спадком, з іншого.

Перша освіта дизайнера пов’язана із авіаційною інженерією. Звідси в Жан-Марі Массо інженерний підхід до розробки продуктів.

1.2. Співробітництво із німецькою компанією Hansgrohe

Близько 15 років тому почалось співробітництво метра із Hansgrohe - легендарною німецькою компанією з виробництва сантехніки. Першим проектом для німецького бренду, створеним Жан-Марі Массо, була колекція Axor Massaud.

"Дизайн та архітектура - пограничний простір між культурою та природою" –влучне визначення від Жан-Марі Массо. У процесі експлуатації змішувачів Axor Massaud контакт із водою сприймається як зстріч із живою природою, часткою якої вона, власне кажучи, є. 

Дизайнера називають богом деталей. Вкрай лаконічний тримач для душового змішувача поєднується із невеличким столиком, якого, на думку дизайнера, у ванній кімнаті завжди не вистачає. Таким чином, з'явилось місце для бокалу вина або чашки чаю, які раніше нікуди було поставити.

"Здавалось би, це дрібниця, але як вона полегшує життя!" – дивується Массо.

2. Огляд змішувачів Axor Edge

"Я сподіваюсь, мої дизайнерські ідеї не потьмяніють від часу " – казав в одному з інтерв’ю Жан-Марі Массо. Ідеї, втілені у спільному проекті із Hansgrohe, точно не потьмяніють! 

Змішувачі Axor Edge з'явились через 13 років після першого досвіду спільної роботи дизайнера та легендарної німецької мануфактури.

Зі свого боку, головною складовою власної політики Hansgrohe вважає забезпечення клієнтів продукцією найвищої якості.

Массо зізнається, що якісний матеріал – це тільки перший крок на шляху до вдалої реалізації проекту. Співробітництво із виробництвом класу люкс, який є Hansgrohe, – це, в першу чергу, доступ до провідних технологій та широких можливостей їх застосування.

Головний стимул до створення нової колекції добре описують наступні слова метра: "Давайте спробуємо нові виробничі технології, щоб змішувачі були не просто литтям із поліруванням, а скульптурами".

Споживачі отримають можливість купити змішувачі Axor, які виробляються на станках, що використовуються в аерокосмічній та лазерній промисловості. 

2.1. Дизайн колекції змішувачів Axor Edge

"Архітектурний" підхід до дизайну корпусу змішувачів – це новаторська розробка. Кожен змішувач для ванни з колекції Axor Edge для Hansgrohe "сконструйований" з асиметрично розташованих металевих кубів, які поставлені один на інший. 

Текстура матового металу запозичена у старовинних запальничок та парфумерних флаконів. Ефект, який застосований для деяких поверхонь змішувачів, спеціалісти називають "diamond cut" або "алмазна огранка".

Дизайнер поважає право кожної людини на вибір, тому в колекції змішувачів Axor Edge представлені два типи поверхонь – із текстурою та гладка. 

2.2. Технічні особливості змішувачів Axor Edge

Одноважільні змішувачі Axor Edge доступні у деяких варіантах за призначення діляться на:

- змішувач для раковини;

- змішувач для душу;

- змішувач для ванни;

- змішувач для біде.

Кожний змішувач, у свою чергу, представлений у чотирьох варіантах висоти.

Особливість колекції – покриття, створене за технологією Axor Finish Plus, завдяки якій кожний змішувач перетворюється на справжній витвір мистецтва. Axor пропонує 15 ексклюзивних покриттів – від "полірованого золота" до "шліфованого чорного хрому". 

У колекції Axor Edge використовується 7 типів покриттів, які наносяться у вакуумній камері, де під дією дугового розряду газ змішується із цирконієм. Суміш осідає на хромовану поверхню виробів, а результатом цього фізико-хімічного процесу є виразний блиск та оригінальний відтінок.

Поверхня, оброблена за технологією PVD (метод фізичного осадження пари), тривалий час зберігає первинний вигляд, тому що є стійкою до зовнішнього впливу.

За способом монтажу змішувачі колекції Axor Edge можна розділити на:

- напільні;

- настінні (прихованого монтажу);

- вбудовані (у борт ванни);

Усі змішувачі Axor Edge обладнані зворотнім клапаном, який захищає систему від позаштатних ситуацій – зупинки насосної станції або гідравлічного удару.

Змішувачі підходять для проточних водонагрівачів, які нагрівають воду безпосередньо перед подачею у кран. 

Змішувачі для душу та термостатичні модулі для регулювання температури мають лаконічний вигляд. Ручний душ "паличка" витягується на довжину 1,45 м. Тип струменя ручного душу - Rain, Mono. 

2.3. Технологія AirPower – економне та комфортне використання води

Технологію AirPower вважають революційною. Принцип функціонування системи полягає в тому, що повітря надходить через поверхню диску душової лійки та змішується із водою. На один літр води надходить близько трьох літрів повітря.

Змішані із повітрям краплі води набувають об’єму, але в той же час легкими та м'якими. Зрозуміти переваги, які надає використання технології AirPower, краще прийняти душ та відчути їх на власній шкірі. 

Бажаєте купити змішувач Axor Edge? Купити змішувач в інтернет магазині plitka.kiev.ua – практично та вигідно!