Актуальні інтер’єрні прийоми, перевірені часом

 

ЗМІСТ:

1. Правила створення актуального інтер’єру

1.1. Гармонійне поєднання елементів «старого» та «нового»

1.2. Кольорове рішення інтер’єру «поза часом»

2. Композиція в інтер’єрі «timeless» та золотий перетин

 

1. Правила створення актуального інтер’єру

Timeless (в пер. з англ. – «поза часом») – це не стиль дизайну, а особливий підхід до створення інтер’єру, який залишиться актуальним навіть через роки. Іноді дизайнерський напрямок називають «timeless living», що в перекладі означає «вічне життя».

Оформлення в дусі Timeless можна залишити нащадкам, оскільки його стилістика складається з актуальних дизайнерських прийомів та якісних предметів.

В чому полягає секрет інтер’єру, що не підвладний плину часу та ніколи не втрачає модного статусу? Інтер’єр має бути пов'язаний із смаками власників – тільки в цьому випадку йому судилося не виходити з моди тривалий час. 

Атмосферу в будинку можна охарактеризувати двома словами – тиха гавань. Тут час зупиняється або його плин відбувається інакше, не звертаючи уваги на уніфікацію та метушню сучасного життя.

В актуальному інтер’єрі знайдеться місце для прийомів як класичного, так і сучасного дизайну. Особливо ефектно виглядає поєднання прийомів та предметів інтер’єру з різних епох та етнічних напрямків.

1.1. Гармонійне поєднання елементів «старого» та «нового»

Ліпнина на стелі та в оформленні дверних отворів – ознака класики, як і елементи ордерної системи (колони, пілястри, карнизи, ніші та арки).

На фоні класичних елементів інтер’єру ефектно виглядає елегантні скандинавські меблі, у дизайні якої акцент пов'язаний із геометрією форми та оригінальності.

Скандинавські меблі та світильники не втрачають популярності вже протягом половини сторіччя. Відкриті стелажі, що уособлюють скандинавський стиль, заповнені старовинними книгами та сувенірами, набувають особливого шарму. До того ж сувеніри не обов’язково повинні мати класичне походження. Доречними будуть японські фігурки або зразки сучасного мистецтва. 

Вітається сусідство класичної люстри з атрибутами давніх язичних культур – південноамериканських, африканських, індійських, а витонченого дивана – із каркасними меблями з металевих трубок та профілів.

В свою чергу, відреставровані старовинні комоди та сундуки для зберігання у комбінації із сучасними світильниками в урбаністичному стилі.

1.2. Кольорове рішення інтер’єру «поза часом»

Інтер’єр у дусі timeless не повинен епатувати або нагадувати кітч у богемному стилі.

Спокійну атмосферу та предмети з історією в одне ціле об’єднує вдумливо підібрану палітру кольорів в інтер’єрі.

Яке поєднання кольорів підібрати для інтер’єру, який буде актуальним навіть через десятиріччя?

Щороку інститути кольору оголошують актуальні відтінки, які користуватимуться популярністю до наступної зміни пріоритетів у світі дизайну. Кольори набувають популярності, як правило, починаючи з інтер’єрів від дизайнерів зі світовим іменем.

Природно, що в рядових споживачів можних трендів виникає бажання пофарбувати власні інтер’єри в актуальні кольори. Однак, через рік інститути кольору проголосять інші кольорові поєднання. Як не стикнутися із необхідністю постійно змінювати кольорову палітру інтер’єру? 

Додавати актуальні кольори у деталях – ідеальний спосіб не відставати від нових віянь моди, не позбавляючи інтер’єр індивідуальності.

Від обрисів близьких до душі речей – предметів меблів, світильників та елементів декору, завжди долітатимуть спокій та відчуття домашнього затишку. А кольорову палітру можна коригувати, змінюючи оббивку меблів, текстиль та деталі інтер’єру.

Наприклад, в інтер’єрі ванної кімнати ознакою «timeless living» будуть фактури натуральних матеріалів у настінному та напільному оздобленні.

Для оздоблення підлоги у ванній кімнаті ідеально підійде клінкер Cerrad Lussaca у середньому форматі 175×600×8 мм. Високий клас зносостійкості за шкалою PEI IV відчутно подовжить час експлуатації оздоблювального матеріалу, а спеціальне покриття проти ковзання Antislip R9 забезпечить максимальний комфорт протягом тривалого часу.

Польський виробник пропонує на вибір два кольори – пісочний та горіховий. 

Для настінного оздоблення інтер’єру поза часом варто надати перевагу імітації фактури білого мармуру.

Назва іспанської колекції Alaplana Cavan Calacatta вказує на особливості декору поверхні універсальної керамічної плитки. Напівпрозорий білий мармур з унікальним візерунком з сірих прожилок знаходиться «поза часом» вже протягом віків.

Глянець на стінах невеликої ванної кімнати сприяє візуальному розширенню приміщення, а фактура білого мармуру посилює ефект.

В просторих приміщеннях «мармурове» оздоблення підкреслює презентабельність інтер’єру та є універсальним фоном.

Середній формат настінної плитки 450×450×8 мм – традиційна класична форма, яка додає інтер’єру стабільності та спокою. Великий формат – атрибут сучасного стилю, тому використання невеликих модулів надає інтер’єру обриси оформлення поза часом.

Особливо, якщо відсутня ректифікація – обрізка до ідеально рівних країв. Нерівні шви між плитками надають укладці унікальні риси. 

2. Композиція в інтер’єрі «timeless» та золотий перетин

Класичне планування інтер’єру передбачає наявність центру композиції та симетричного розташування парних предметів.

В актуальному інтер’єрі не завадить зламати класичний стереотип. Гарантією гармонії слугуватимуть природні пропорції або «золотий перетин».

Принцип розділу простору на зони підкоряється математичному співвідношенню 1:1,618. Формула працює у багатьох природних явищах – розташування зернят у соняху, завитки равлика та деяких сортів капусти, пелюсток рози та переплетінь павутиння. Композиція картини Леонардо да Вінчі «Мона Ліза» побудована у відповідності із принципами «золотого перетину».

Відкриття належить Піфагору, який назвав ідеальну композицію поділом цілого на дві нерівні частини. Менша частина відноситься до більшої так само, як більша до цілого. Давньогрецький філософ та математик назвав співвідношення золотою серединою, золотим перетином або золотим прямокутником. 

У дизайні інтер’єрів «золотий перетин» гарантує гармонію та легкість сприйняття. В інтер’єрі правилу Піфагора підкоряється поділ на зони, розподіл кольорів та предметів.

Вокал з акомпанементом – влучна аналогія поділу інтер’єру на зони в ідеальному інтер’єрі, який випромінює гармонію. Як звуки зливаються у мелодію, яка викликає у душі слухачів, так само як інтер’єр із «золотим перетином» буде унікальним та вільним від змін, пов’язаних із модою.

Ділянки декору, кольори та зони, насичені меблями, будуть пропорційною частиною «золотого перетину».

До деревинного відтінку напільного покриття можна підібрати колір крісел або дивану, а кольорове рішення настінного оздоблення має сенс для співвіднесення з меншою долею близького за колом кольорів відтінку, обраного для оформлення. 

Висота меблів у співвідношенні «золотого перетину» - важливий елемент оформлення. Ледве вловима асиметрія інтер’єру із природними параметрами надає динаміку та енергійності, а також актуальності, яка не зникає від зміни модних трендів. 

В нашому магазині до 31 жовтня проводиться АКЦІЯ – знижка на сантехніку, меблі та аксесуари для ванної кімнати до 35 %. Вибирайте напільне та настінне оздоблення, керамічну сантехніку та змішувачі за зниженою ціною за високу якість!