5 причин оформити ванну кімнату у стилі мінімалізм

 

ЗМІСТ:

1. Яким повинен бути дизайн ванної кімнати у сучасних умовах?

2. 5 причин популярності мінімалізму в інтер’єрі ванної кімнати

2.1. Перша причина – універсальний та затишний

2.2. Друга причина – доступний та багатогранний

2.3. Третя причина – економія простору, грошей, часу

2.4. Четверта причина - сумісність із сучасною технікою

2.5. П'ята причина - простір для творчості

 

1. Яким повинен бути дизайн ванної кімнати у сучасних умовах?

У ванній кімнаті функціонал завжди був важливішим, а дизайн вважався лише естетичним антуражем.

Останнім часом стильне оформлення інтер’єру ванної кімнати стало важливою частиною ремонтних робіт та підготовки приміщення до експлуатації. 

На фото: кварилова ванна Villeroy&Boch Squaro Edge

Мінімалізм має багато переваг для оформлення ванної кімнати, особливо у багатоквартирних будинках, де приміщення, відведені під ванну кімнату, обмежені за площею.

Якщо невеликий простір захаращують предметами декору, відкритими системами зберігання, які створюють візуальний шум, складно буде надати інтер’єру знайомі риси із ознаками того або іншого стиля.

Тому мінімалізм – ідеальний дизайн ванної кімнати, особливо невеликого розміру. Стиль не терпить декору заради декору, тому дозволяє навіть з маленької ванної кімнати створити просторе та функціональне приміщення. 

На фото: колекція Cersanit Crea

2.  5 причин популярності мінімалізму в інтер’єрі ванної кімнати

Мінімалізм – феномен, який виник одразу з декількох культурних джерел. Японський дзен, європейський конструктивізм та скандинавські традиції оформлення – в кожного з цих напрямків сучасний мінімалізм запозичив щось особливе.

Так як саме концепція мінімалізму в інтер’єрі допомагає оформити ванну кімнату ідеально?

2.1. Перша причина – універсальний та затишний

В інтер’єрі, оформленому у стилі мінімалізм, жоден предмет не знаходиться для краси, завдяки чому зберігається вільний простір для ергономічного розміщення усього необхідного для комфортної експлуатації.

Психологи стверджують: щоб розслабитися, потрібно якомога менше предметів у полі зору людини.

Витоки мінімалізму пов’язані із японською культурою відпочинку, в основі якої знаходиться ідея релаксації та медитації. Для мешканця Японії дім – фортеця, де він відновлює сили.

Японський мінімалізм передбачає ще й мінімальний набір фактур та природну теракотову палітру. 

Датський стиль Huge або "хюгге" – лаконічний стиль, для якого почуття благополуччя та затишку знаходиться у пріоритеті. Уміння цінувати кожний момент життя та насолоджуватися простими задоволеннями мешканці північних країн пов'язують із просторими приміщеннями, оформленими у світлих тонах. Декілька акценті темнішого кольору вводяться до інтер’єру, щоб додати динаміки.

Прикрасою інтер’єру є м'які, приємні на погляд та на дотик фактури, часто ручної роботи. 

Однотонне оформлення та використання світлих відтінків – характерна риса інтер’єру у стилі мінімалізм. Різнокольорові деталі та темні кольори "з'їдають" вільний простір, так само як і химерні форми предметів інтер’єру та орнаменти.

Й нарешті, конструктивізм – дітище німецької школи дизайну Bauhaus та легендарного Ле Корбюзьє. Рішення проблеми універсальності та доступності житла вдалося знайти, тільки роблячи ставку на максимальну функціональність. 

2.2. Друга причина – доступний та багатогранний

Друга причина полягає в тому, що дизайн ванної кімнати у стилі мінімалізм доступний.

Для інтер’єру у стилі мінімалізм в асортименті провідних виробників широкий вибір. Більшість сучасних меблевих гарнітурів для ванної кімнати, керамічна сантехніка (ванни, раковини, унітази, біде) виконані у лаконічному стилі та розраховані на комфортну експлуатацію.

Сучасні меблі мають обмірковану функціональність та елегантний дизайн. Прості лінії та лаконічні форми виглядають презентабельно завдяки якісним матеріалам із візуально приємною фактурою. 

На фото: колекція Devit Up

Наприклад, дзеркальна шафа поєднує кілька функцій – місце для зберігання, дзеркало та джерело освітлення (вбудоване підсвічення).

Настінні меблі, підвісні раковини та унітази з біде виглядають лаконічно та перетворюють прибирання на задоволення.

Кришки унітазу із функцією біде, гігієнічний душ – це можливість у невеликому приміщенні не відмовлятися від комфорту й водночас використовувати мінімум вільного простору.

Кутові тумби під раковину та раковини, пенали, унітази та ванни дозволяють дотримуватися правил ергономіки у приміщенні будь-якого розміру.

Аксесуари для ванної кімнати мають інтуїтивно зрозумілий механізм системи кріплення. Із монтажем предметів впорається навіть новачок, а дизайн аксесуарів відрізняється великим різноманіттям. 

На фото: аксесуари для ванної кімнати Langberger

Конструкції сучасних змішувачів доведені до досконалості, а до розробки зовнішнього вигляду залучають іменитих дизайнерів та бюро.

2.3. Третя причина – економія простору, грошей, часу

Мінімалізм не терпить зайвих предметів в інтер’єрі. Приміщення, в якому немає нічого зайвого, здається просторішим.

Навіть маленька ванна кімната, оформлена у стилі мінімалізм, здаватиметься більшим завдяки закритим системам зберігання, пласким фасадам меблів та лаконічній сантехніці.

У ванній кімнаті, де усі предмети функціональні, легше прибирати. При цьому на прибирання витрачається набагато менше часу.

Головна ідея дизайну ванної кімнати у стилі мінімалізм – для комфортного життя достатньо тільки найнеобхіднішого. Відмовляючись від споживання непотрібних речей, людина робить внесок в економію природних ресурсів, необхідних для їх виробництва – паливо, електрика, вода.

Часи гострого дефіциту минули. Настала ера свідомого споживання, захист оточуючого середовища та… мінімалізму в інтер’єрі. 

На фото: кутова ванна Kolo Mystery

2.4. Четверта причина - сумісність із сучасною технікою

Підібрати меблі та сантехніку для класичного або етнічного інтер’єру набагато складніше, аніж для ванної кімнати, оформленої у стилі мінімалізм.

Сучасні акрилові ванни із гідромасажними форсунками та душові кабіни із додатковими функціями аж до турецької бані для мінімалізму є природними атрибутами.

Термостатичні змішувачі – це дуже зручно, особливо якщо ванну кімнату використовують маленькі діти та/або похилі батьки.

Вбудовані стельові світильники та стрічкові підсвічення навряд чи доречні у класичному або кантрі-інтер’єрі, а мінімалізм демократично належить як до традиційних освітлювальних приборів, так і до найновіших технологій. 

На фото: душова кабіна AM.PM

2.5. П'ята причина - простір для творчості

Дизайн ванної кімнати у стилі мінімалізм не виглядає бляклим або надто простим. Якісні матеріали, елегантні фактури оздоблення та текстилю, гарні комбінації кольорів разом із сучасною сантехнікою гарантують інтер’єру презентабельність.

Витончена естетика мінімалізму, якщо тільки інтер’єр оформлений правильно, свідчить про високий статус.

Який психологічний ефект має оформлення ванної кімнати у стилі мінімалізм? Відчуття легкості, свободи та гармонії. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua в широкому асортименті представлені меблі та сантехніка для ванної кімнати. А також керамічна плитка, яка є практичним оздобленням для ванної кімнати.

Товари в колекції UP