20 + ідей для ванної кімнати

Для оформлення ванної кімнати в умовах типових квартир в багатоповерхових будинках обов'язково виникне потреба в цікавих ідеях, щоб раціонально використовувати простір невеликого приміщення, але створити оригінальний інтер’єр.

Традиція оздоблення ванної кімнати

За традицією для оздоблення ванної кімнати використовується керамічна плитка. Сучасні технології дозволяють створювати поверхні, які не ковзають при потраплянні на них води. 

Керамічна плитка для ванної має водостійкі властивості. Якщо керамічна плитка укладена за всіма правилами не сприяє появі цвілі та грибка, а термін експлуатації буде настільки тривалим, що ви будете отримувати насолоду естетикою оздоблення та її зручністю.

Керамограніт чи плитка в ванну?

Керамограніт для ванної кімнати не тільки міцніший матеріал, аніж керамічна плитка. Водостійкі властивості керамограніту значно вищі. Окрім того, сучасна технологія Anti Slip (нанесення модифікованої глазурі, яка утворює непомітний рельєф на поверхні керамограніту), забезпечує ефект проти ковзання.

Підбір кольору. Світлі відтінки розширюють приміщення – це розповсюджена думка. У поєднанні з плиткою стандартних розмірів оздоблення буде виглядати надто не виразно. Для компенсації дизайнери пропонують застосовувати певні заходи.

Комбінувати базове оздоблення з акцентною стіною. В прямокутному приміщенні – це найвіддаленіша стіна більш темного кольору. Завдяки такому прийому ванна набуває правильних пропорцій, а інтер’єр вже не виглядає монотонним.

Фото - 20 + ідей для ванної кімнати

Інший варіант – стіна іншого кольору, біля якої встановлена раковина з тумбою, дзеркалом та освітлювальними приборами для зонального освітлення.

Фото - ідеї інтер'єру для ванної

Плитка підлогова для ванної може мати темніший або яскравіший колір. В маленькому приміщенні для оздоблення стін ідеально підійде ректифікована плитка крупного формату, укладена безшовним способом – для створення монолітної поверхні. Бажано уникнути підрізки плитки в кутах.

Фото - 20 кращих ідей для ванної кімнати

Плитку прямокутної форми по довжині краще укладати вертикально, а не горизонтально. При горизонтальній укладці візуально приміщення стане нижче.

В стилі High-tech для настінного покриття вибір здебільшого падає на темні кольори. Щоб пом’якшити візуальний ефект звуження простору, підлогу оформлюють у світлих тонах. Це можливо тільки в приміщеннях середніх та великих розмірів.

Фото - 20 креативних ідей для ванної кімнати

Звузити простір у великій ванній кімнаті в світлих тонах, можна пустивши стіною смугу темного кольору. Ефект посилиться, якщо у тон їй оформити підлогу. Темніший колір – сильніше звуження.

Фото - Кращі дизайн-інтер'єри ванної кімнати

Дизайнери не рекомендують використовувати у ванній кімнаті різких контрастів за кольором. Це суперечить меті – оформлення у ванній повинно сприяти розслабленню, а надто яскравий контраст, навпаки, викликає напругу. 

Кришка унітаза, аксесуари для ванної кімнати, рушники підбирають у тон підлоговому покриттю.

Фризи та панно. Візуальне сприйняття легко пошкодити. Використання елементів декору підкоряється закону співмірності. 

Панно повинно бути невеликих розмірів та розміщуватися так, щоб його легко було сприймати повністю.

Фото - 20 дизайнів та ідей для ванної кімнати

Бордюри та фризи у випадку високої стелі можна розташовувати, розрізуючи стіну навпіл. Але низька стеля при такому розташуванні декору стане ще нижчою. Щоб уникнути небажаного ефекту, варто розташувати бордюр на відстані 10-15 см від стелі.

Фото - 20 дизайнів та ідей для ванної кімнати

Вибір необхідної сантехніки. В залежності від розмірів ванної кімнати можна купити підвісний унітаз або унітаз кутовий. Обидва варіанти економлять простір.

Окремо розташована ванна – естетичне та зручне рішення для просторої ванної кімнати. Ідеально підійдуть чавунні ванни та ванни зі штучного каменя – їх вага забезпечує рівновагу без упору об стіну. Стальні ванни через легкість матеріалу потребуватимуть арматурної основи. Класичний інтер’єр – зручний антураж для такого типу ванни.

Фото - Окремо стоїть ванна в інтер'єрі ванної кімнати

Для кутової ванни ідеально підійдуть акрилові ванни або кварилові ванни – гарна білосніжна поверхня та зручність установки. 

Який змішувач краще для ванної?

Змішувач на борт ванни кутового типу – зручний варіант. Конструкція виглядає витончено, усі комунікації прихованими під бортом. Кутова ванна економить простір, але не обмежує комфорт. Вона може бути обладнана форсунками для гідромасажу та іншими додатковими функціями.

Фото - Кращі дизайн інтер'єри ванній

Якщо передбачено монтаж змішувача на стіну, естетика приміщення ніяк не постраждає – головне підібрати змішувач під дизайнерський задум. Купити змішувач в ванну у різних стилях можна в нашому магазині.

Як встановити змішувач у ванну?

Схеми побудови різних типів змішувачів та інструкції з встановлення доступні для ознайомлення. Щоб встановити самостійно, додатково знадобляться спеціальні інструменти та навички сантехніка.

Душова кабіна – зручне та ергономічне обладнання для ванної кімнати. Якщо дозволяє приміщення та наявна готова підводка комунікацій, комплект з душової кабіни з піддоном підключити не складно.

Як вибрати гідромасажний бокс?

Душові гідробокси – варіант душових кабін, обладнаних гідромасажем. Розміри, вид душового комплекту, додаткові функції – інформацію про це можна знайти у супровідних документах. 

Фото - Ідея інтер'єру ванної кімнати з душовою кабіною

Піддон в душову можна обладнати окремо. Підвід комунікацій у потрібне місце в ванній, обладнання системи гідроізоляції, уклону для зливу, облицювання керамічною плиткою – основні етапи, які необхідні для обладнання піддона. Знадобиться душовий комплект та огорожа.

Раковина в ванну з тумбою, для зручності бажано підвісною – не просто сантехнічне обладнання, але й предмет комфорту. Різні гігієнічні процедури – вмивання, бриття, без раковини будуть складнішими. 

Якщо вранці до раковини вибудовується черга з членів сімьї та дозволяють розміри ванної кімнати, подвійна раковина для ванної – раціональне рішення та особлива естетика.

Стельовий світлодіодний світильник для ванної не боїться вологи та використовується для загального або зонального освітлення. Усе залежить від розмірів приміщення – в маленькому приміщенні ефективним буде центральне освітлення, а в просторому – точкове освітлення з використанням декількох світлодіодних світильників невеликого розміру.

Фото - Дизайн інтер'єр ванної кімнати в коричневому кольорі

Освітлення – інструмент, який може визначити власні пріоритети. При інтенсивному освітленні навіть керамічна плитка дрібного формату під мозаїку, пофарбована в темні кольори, не вплине негативно на візуальне сприйняття маленького приміщення.